Διεθνή

Υπ. Άμυνας Αυστραλίας για Πούτιν: «Οι δικτάτορες που γερνούν παραλογίζονται»

Υπ. Άμυνας Αυστραλίας για Πούτιν: «Οι δικτάτορες που γερνούν παραλογίζονται»
Ντάττον για Πούτιν: «Είναι 69 ετών και αυτού του είδους οι δικτάτορες, που γερνούν και θέλουν να προετοιμάσουν την κληρονομιά που αφήνουν, αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο παράλογοι».

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, Πίτερ Ντάττον δεν δίστασε να περιγράψει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ως έναν ηλικιωμένο δικτάτορα, που γίνεται «ολοένα και πιο παράλογος».

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας τόνισε πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα διαταράξει τις παγκόσμιες αγορές, ενώ επισημαίνει πώς στην περίπτωση που προχωρήσουν σε αυτήν οι Ρώσοι, «δέχονται να πεθάνουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι». Δούρειος Ίππος» του Πούτιν κατά των κυρώσεων της ΕΕ οι Ιταλοί επιχειρηματίες

Vladimir Putin, ένας ηλικιωμένος δικτάτορας, που γίνεται «ολοένα και πιο παράλογος».

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας Peter Dutton χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, έναν ηλικιωμένο δικτάτορα που γίνεται «ολοένα και πιο παράλογος».

Ο Πίτερ Ντάττον υποσχέθηκε επίσης να συνεχίσει να εκφράζεται εναντίον της «εμπόλεμης προσέγγισης» της Κίνας. Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την άφιξη του νέου Κινέζου πρεσβευτή στην Αυστραλία. Η υποδοχή του, έγινε με ένα συμβιβαστικό μήνυμα για την επαναφορά της ταραγμένης σχέσης των δύο μεγάλων χωρών «στο σωστό δρόμο».

Australian defence minister Peter Dutton

Ντάττον: Ένας συντηρητικός πολίτικός, που γίνεται όλο και πιο ειλικρινής στις εξωτερικές υποθέσεις

Ο Πίτερ Ντάττον, ένας συντηρητικός πρώην υποψήφιος για την ηγεσία που δεν μασάει τα λόγια του και γίνεται όλο και πιο ειλικρινής στις εξωτερικές υποθέσεις, επισήμανε την Πέμπτη ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να «ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία» για να αποτρέψει μια «καταστροφική» εισβολή στην Ουκρανία.

Οι δυτικές χώρες έχουν εκφράσει αυξανόμενη ανησυχία για τη συγκέντρωση περισσότερων από 100.000 στρατευμάτων από τη Ρωσία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά οι απόψεις διίστανται για το εάν ή πότε ο Πούτιν σχεδιάζει μια στρατιωτική εισβολή πλήρους κλίμακας.

Και ξαφνικά το Κρεμλίνο ανακοινώνει συνομιλία του Πούτιν με τον Πρόεδρο της Κούβας | Hellasjournal.com

Οι δικτάτορες που γερνούν, ετοιμάζουν κληροδοτήματα και ανησυχούν για την υστεροφημία τους

«Τώρα, το αν θα το ακούσουν ή όχι, τελικά, είναι απόφαση του Πούτιν που αναμφίβολα θεωρεί πως η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας και θέλει να την κληροδοτήσει στον διάδοχό του κάποια στιγμή». Αυτό είπε  ο Ντάττον στον ραδιοφωνικό σταθμό 2GB του Σίδνεϊ.  «Είναι 69 ετών και αυτού του είδους οι δικτάτορες, που γερνούν και θέλουν να προετοιμάσουν την κληρονομιά που αφήνουν, αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο παράλογοι», εξήγησε.

Η Ρωσία ζήτησε εγγυήσεις ασφαλείας και μια υπόσχεση ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ δεκτή στο ΝΑΤΟ, κάτι που οι ΗΠΑ απέρριψαν. Οι Ουκρανοί ηγέτες, από την πλευρά τους, επιμένουν να μένουν ατάραχοι, δηλώνοντας επανειλημμένα πως δεν πιστεύουν ότι έπεται μια εισβολή, οπότε και ζήτησαν ηρεμία.

ΗΠΑ: Απειλούν τη Ρωσία με... ομοβροντία, αν πατήσει πόδι στην Ουκρανία - «Ρωτήστε τον Πούτιν αν θα έχουμε πόλεμο»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments