Ελλάδα

Γεροτζιάφας: Ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός αλλά όχι ακίνδυνος

Γεροτζιάφας: Ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός αλλά όχι ακίνδυνος
Γεροτζιάφας: Ο καθηγητής Αιματολογίας μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και για το τι θα γίνει αν ο κορωνοϊός γίνει ενδημικός.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας ανέφερε πως μελλοντικά ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός, αλλά όχι επικίνδυνος. «Δεν τελειώνουμε έτσι εύκολα, ο ιός θα γίνει ενδημικός κάποια στιγμή αλλά δεν θα πάψει να είναι κακός», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως η πιθανότητα να εμφανιστεί μια νέα πιο σκληρή μετάλλαξη είναι υπαρκτή και για αυτό το λόγο είπε πως να πρέπει να οργανωθεί καταλλήλως ο τομέας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ώστε να αντιμετωπιστεί.

“Έχουμε ένα καινούργιο νόσημα το οποίο θα μείνει και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά”

«Υπαρκτή η πιθανότητα για νέα μετάλλαξη, μπορεί να είναι πιο σκληρή. Έχουμε ένα καινούργιο νόσημα το οποίο θα μείνει και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά για τα οποία φτιάχτηκαν τα νοσοκομεία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με τους επιδημιολογικούς δείκτες στη χώρα μας τόνισε ότι, η Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο νοσηλειών σε σχέση με τα προηγούμενα peak των προηγούμενων κυμάτων.

«Τα κρούσματα μετατρέπονται σε νοσηλείες όταν παράλληλα δεν έχουμε εμβολιασμό»

Μάλιστα, ανάλογα με το προφίλ των ασθενών, δήλωσε πως το 15-30%  από όσους νοσήσουν συμπτωματικά θα υποφέρουν από το σύνδρομο long covid, ενώ θα έχουν και υψηλό υψηλό επιπλοκών και θνητότα έως και 3 φορές, εάν πραγματοποιήσουν κάποιο χειρουργείο εντός του διαστήματος ενός μηνός από τη νόσηση.

«Τα κρούσματα μετατρέπονται σε νοσηλείες όταν παράλληλα δεν έχουμε εμβολιασμό», σχολίασε.

Με δεδομένο  τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών  χαρακτήρισε αντιφατική τη χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο τόνισε πως θετικά θα λειτουργήσει για την αποκλιμάκωση ο εγκλεισμός των τελευταίων ημερών και το κλείσιμο των σχολείων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments