Διεθνή

Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία

Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία
Θετικότερες οι προτάσεις της Ουάσιγκτον από εκείνες του ΝΑΤΟ, λέει ο Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία και μίλησε θετικά για τις προτάσεις που έλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι αμερικανικές προτάσεις είναι καλύτερες από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Λαβρόφ, ο οποίος πρόσθεσε πως περιμένει ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποφασίσει πώς θα απαντηθούν οι προτάσεις. Ο ίδιος επεσήμανε πάντως ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την ουκρανική κυβέρνηση, την οποία μάλιστα αποκάλεσε «καθεστώς Ζελένσκι», ώστε να προκαλέσουν ένταση. Τόνισε επίσης ότι είναι καθήκον της Μόσχας να προστατεύσει τους διπλωμάτες της στην Ουκρανία.

Τη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ ζήτησαν οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να συνεδριάσει τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει «την απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια που αντιπροσωπεύει η συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας».

«Περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί κοντά στα ουκρανικά σύνορα και η Ρωσία προχωρά σε περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες με στόχο την Ουκρανία, κάτι το οποίο συνιστά ξεκάθαρη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει σε δελτίο Τύπου η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments