Πολιτική

Καραγιάννης: «Αρμοδιότητα της Περιφέρειας Μεσογείων, Κατεχάκη, Μαραθώνος»

Καραγιάννης: «Αρμοδιότητα της Περιφέρειας Μεσογείων, Κατεχάκη, Μαραθώνος»
Καραγιάννης: Ο υφυπουργός Μεταφορών ανέφερε σε συνέντευξη πως η Περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα της Μεσογείων, της Κατεχάκη και της Μαραθώνος.

Ο Γιώργος Καραγιάννης μίλησε σε συνέντευξη  για τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία Ελπίδα. Ο υφυπουργός έκανε λόγω για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, και τόνισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη στον συντονισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Σημείωσε επίσης ότι για πρώτη φορά απαιτήθηκε από ιδιώτες να αποζημιώσουν πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις που θα δοθούν από την Αττική Οδό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι ζητήθηκε από την εταιρεία, μέσα στην επόμενη εβδομάδα να δοθεί ο οδικός χάρτης καθώς υπάρχουν ακόμη μερικά τεχνικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

“Το βασικό οδικό δίκτυο, η Μεσογείων, η Κατεχάκη, η Μαραθώνος, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας”

Ερωτηθείς και για τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν με τα οχήματα τους σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Μεσογείων και η Κατεχάκη, είπε ότι είναι ξεκάθαρο πως την ευθύνη για αυτούς τους δρόμους τους έχει η Περιφέρεια Αττικής.

«Το βασικό οδικό δίκτυο, η Μεσογείων, η Κατεχάκη, η Μαραθώνος, είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Αντιλαμβάνομαι ότι έκανε μία μεγάλη προσπάθεια, θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Πατούλης, να δει τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν και να τις βελτιώσει», είπε συγκεκριμένα.

“Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “

Αναφερόμενος στην κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην Αττική Οδό και τον Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, είπε ότι είναι ξεκάθαρο πως η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι μπορεί να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό και δεν τα κατάφερε και τώρα προσπαθεί να φτιάξει μια υπερασπιστική γραμμή.

Ο κ. Καραγιάννης, μεταξύ άλλων είπε ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου και να ανήκουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments