Ελλάδα

Φλωρίδης για την οπαδική βία: Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Ορφανού δεν κουνιόταν φύλλο

Φλωρίδης για την οπαδική βία: Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Ορφανού δεν κουνιόταν φύλλο
"Αν θες να χτυπήσεις την οπαδική βία, θα γίνει ναι μεν στο γήπεδο αλλά πρέπει να ψάξεις πού γεννιέται αυτή η βία, δηλαδή στους συνδέσμους", υπογραμμίζει ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης.

“Κάθε φορά που πάει να λυθεί ένα πρόβλημα, θα βρεθεί κάποιος να ανατρέψει αυτή τη λύση. Τότε, το 2004 ξεκίνησε η θητεία μου ως αθλητικός εισαγγελέας. Οργάνωσα μια εκδήλωση για την οπαδική βία και βρήκαμε μια λύση”.

Αυτό δήλωσε ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και συμπλήρωσε: “Πριν από 25 χρόνια ξεκίνησα να μιλάω για την αθλητική βία και εκ τότε άπειρες φορές και σκεφτόμαστε όλοι οι πολίτες: επιτέλους μπορούμε να λύσουμε ριζικά ένα πρόβλημα σε αυτή τη χώρα;”

“Παράβαση τάξεως σημαίνει ότι το κράτος αφήνει χώρο για κάποιον άλλον να παριστάνει το κράτος, αυτό που λέμε το παρακράτος. Υπάρχει και το κοινό έγκλημα που είναι κάτι το ξεχωριστό”, εξήγησε.

“Αν θες να χτυπήσεις την οπαδική βία, θα γίνει ναι μεν στο γήπεδο αλλά πρέπει να ψάξεις πού γεννιέται αυτή η βία, δηλαδή στους συνδέσμους. Δημιουργούνται ένα σωρό σύνδεσμοι και ας μη γελιόμαστε, όλα άλλαξαν όταν το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό”, επεσήμανε. “Εφαρμόζω τον νόμο πάνω από 30 χρόνια, δεν πιστεύω σε κάτι άλλο πέραν του νόμου”, σχολίασε για το πώς μπορεί να λυθεί το ζήτημα. “Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Ορφανού δεν κουνιόταν φύλλο. Σταμάτησε το φαινόμενο. Σήμερα έχουμε φτάσει σε σημείο να μην τολμάς να αγγίξεις εγκληματία, με τις αλλαγές που γίνονται συνέχεια. Έρχεται ο κάθε υπουργός Δικαιοσύνης με τις ιδεοληψίες του και αλλάζει τον νόμο”, τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments