Ελλάδα

Παίδων Πεντέλης: Σε πλήρη λειτουργία από 25 Φεβρουαρίου

Παίδων Πεντέλης: Σε πλήρη λειτουργία από 25 Φεβρουαρίου
Παίδων Πεντέλης: Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως το νοσοκομείο αναμένεται από τα μέσα Φεβρουαρίου να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.

To Παίδων Πεντέλης πρόκειται να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε Μega εμβολιαστικό κέντρο για τον εμβολιασμό παιδιών κατά της covid-19, με αποτέλεσμα οι εφημερίες είχαν ανασταλεί προκειμένου να ενισχυθεί ο παιδικός εμβολιασμός.

Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της Βουλής το «Παίδων Πεντέλης» θα επαναλειτουργήσει κανονικότατα καθώς το μέγιστο της αναστολής των εφημεριών του νοσοκομείου που είχε τεθεί ήταν οι έξι εβδομάδες προκειμένου να ενισχυθεί ο παιδικός εμβολιασμός.

Διαθέσιμα από σήμερα 40.000 νέα ραντεβού για παιδιά στην Αττική

Σημειώνεται πως από σήμερα είναι διαθέσιμα 40.000 νέα ραντεβού για τον μήνα Φεβρουάριο, για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών, στην Αττική η οποία εμφανίζει αυξημένη ζήτηση. Στα mega Εμβολιαστικά Κέντρα «Προμηθέας» και Περιστερίου, προστίθενται νέες εμβολιαστικές γραμμές, με σκοπό την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών των παιδιών στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες.

  • Σε περίπτωση νόσησης πριν τον εμβολιασμό, συστήνεται εμβολιασμός µε µια δόση 3 μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.
  • Σε περίπτωση νόσησης μετά την 1η δόση εμβολιασμού, συστήνεται εμβολιασμός όχι σε μεσοδιάστημα 21 ημερών αλλά σε 3 µήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

Προσωρινό κι όχι μόνιμο μέτρο

Όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, η μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο «έγινε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες που υπάρχουν και αφορά μόνο τις απογευματινές εφημερίες. Δεν είναι μόνιμο μέτρο, ξεκάθαρα, είναι προσωρινό. Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του ως εμβολιαστικό κέντρο είναι έως έξι εβδομάδες, αυτό είναι το ταβάνι, επειδή τρέχει η αναμνηστική δόση, αλλά η επαναλειτουργία του μπορεί να ξεκινήσει και νωρίτερα, ανάλογα με τους εμβολιαστικές ανάγκες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε:

«Το Παιδιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης, κρίθηκε επιχειρησιακά ως η μόνη πρόσφορη και ασφαλής προσωρινή λύση. Καταλαβαίνω τους φόβους και τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, και θέλω ξεκάθαρα να πω από αυτό το βήμα, ότι η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο τις απογευματινές ώρες, είναι ένα προσωρινό μέτρο, αφορά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με ταβάνι τις έξι εβδομάδες. Ήδη έχουν γίνει 57 προσλήψεις και εκκρεμούν άλλες 13 – και στις επόμενες προσλήψεις θα υπάρξει πλήρης στελέχωσή του και πλήρης λειτουργία του. Ελπίζουμε η κανονική λειτουργία του να έρθει νωρίτερα από τις 6 εβδομάδες. Η ταλαιπωρία από τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου, είναι προσωρινή. Αντιλαμβάνομαι την κριτική που γίνεται, δεν λέω ότι είναι παράλογη, ίσως είναι υπερβολική, όμως πολύ σύντομα και χωρίς καθυστέρηση θα επιστρέψει στη κανονική του λειτουργία το νοσοκομείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments