Πολιτική

Οξεία αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα

Οξεία αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφωνούν με τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και σηκώνουν το γάντι ενόψει συνεδρίου, τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας. Σε ανακοίνωση τους που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα σημειώνουν με δηκτικό τρόπο πως: «ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!! Λάθος πρόταση, σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο. Η ανάγκη όντως υπάρχει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει κόμμα μαζικό και λαϊκό. Ταυτόχρονα, κόμμα επιτελικό και δημοκρατικό. Κόμμα συμμετοχικό, κόμμα με στέρεη σύνδεση με την κοινωνία για να την εκπροσωπήσει.  Κόμμα ανεκτικό, πλουραλιστικό για να συνθέσει.

Κόμμα με ενεργά μέλη όχι μόνο στις εσωκομματικές λειτουργίες, αλλά κυρίως στους κοινωνικούς χώρους που ανήκουν. Κόμμα συλλογικής συναπόφασης και συλλογικής ευθύνης. Κόμμα ενωμένο και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες που δεν αναζητά νέο ηγέτη μετά από κάθε εκλογική ήττα, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

Τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας προειδοποιούν, μάλιστα, πως το κόμμα θα εισέλθει σε μια μεγάλη εσωστρέφεια:

«Κι όμως αντικειμενικά θέλουμε δεν θέλουμε με την απροϋπόθετη αυτή πρόταση, το κόμμα εισέρχεται σε μια νέα εσωστρέφεια, τη δεύτερη μετά το 2019 όταν άνοιξε ένα κύκλος αντιπαραθέσεων, το ίδιο βράδυ που καταγράφηκε η εκλογική επιτυχία του 31,5% σε ένα απόλυτα δυσμενές περιβάλλον.

Τότε και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να οπλιστεί με επίγνωση και αυτοπεποίθηση, εγκλωβίστηκε να ασχολείται με τα εσωκομματικά του αντί να οργανώνει την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να κεφαλαιοποιεί τον τεράστιο πλούτο θετικών και αρνητικών εμπειριών από την περίοδο της Κυβέρνησης της Αριστεράς. Όταν μάλιστα κρίσιμα ζητήματα έμειναν εκτός της δικαιοδοσίας των μελών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments