Focus

Hilton Athens: Η εμβληματική ιστορία του μυθικού ξενοδοχείου της Αθήνας

Hilton Athens: Η εμβληματική ιστορία του μυθικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Hilton Athens: Ρίχνει «αυλαία» και σας παρουσιάζει όλα όσα αξίζει να θυμάστε από μία διαδρομή 58 ετών γεμάτη λάμψη.

Hilton Athens«Τίτλοι τέλους» έπεσαν για το ξενοδοχείο  που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1963 ως το πρώτο ξενοδοχείο διεθνούς αλυσίδας στη χώρα, και μέχρι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hilton Athens (@hiltonathens)

Στα σχεδόν 58 χρόνια που λειτούργησε, έχει φιλοξενήσει εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, μέλη βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται έχει πάρει το όνομά του.

Το «Χίλτον» είχε οικοδομηθεί την περίοδο μεταξύ 1958-1963

Στα τέλη του 2021 έγινε γνωστή η νέα σελίδα στην μακρόχρονη ιστορία του, όταν ο όμιλος της Hilton και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε. (μέτοχοι της οποίας είναι η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και το Olayan Group) έκαναν γνωστό ότι προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες που θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα brands πολυτελείας της Hilton, και συγκεκριμένα τα Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences, θα πραγματοποιήσουν είσοδο στην ελληνική αγορά και θα ξεκινήσουν την δραστηριότητά τους σε νέο προορισμό που αναπτύσσει η Ιονική Ξενοδοχειακή.

Το «Χίλτον» είχε οικοδομηθεί την περίοδο μεταξύ 1958-1963, μετά από μελέτη των αρχιτεκτόνων Εμμανουήλ Βουρέκα, Προκόπη Βασιλειάδη, Σπύρου Στάικου και Αντώνη Γεωργιάδη.

Τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963, με τριήμερες εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν καλεσμένους ανά τον κόσμο, και αποτέλεσαν κάτι πρωτόγνωρο για την κοινωνική ζωή της Αθήνας. Την επιβλητική πρόσοψη από μάρμαρο Πεντέλης κοσμούσαν και κοσμούν οι ανάγλυφες παραστάσεις του Γιάννη Μώραλη.

Στην τελετή παρέστη και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της σειράς, Κόνραντ Χίλτον, ο οποίος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «Συμφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι το ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών είναι το ωραιότερο Χίλτον του κόσμου». Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, φιλοξένησε αρκετές δημοφιλείς προσωπικότητες, όπως αρχηγούς κρατών, καλλιτέχνες και επιστήμονες διεθνούς κύρους.

Δε θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι από την είσοδο του ξενοδοχείου πέρασε η αφρόκρεμα του εγχώριου και διεθνούς jet set. Ηγέτες κρατών, τραγουδιστές, ηθοποιοί, και διάσημοι εκπρόσωποι από τον χώρο της Μόδας, των Τεχνών και του Αθλητισμού έμειναν στο Hilton Αθηνών, συνδέοντας έτσι το όνομά τους με τη μακρόχρονη ιστορία του ξενοδοχείου.

Υπήρξε από τα αγαπημένα του Αριστοτέλη Ωνάση, ειδικά την περίοδο της σχέσης του με την Μαρία Κάλλας

Φρανκ Σινάτρα, Άντονι Κουίν, Χιου Χέφνερ,Ομάρ Σαρίφ , Ζαν Πολ Μπελμοντό,Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ,Τζέρεμι Άιρονς, Πιερ Καρντέν, Ραφαέλα Καρά, Γουίλεμ Νταφόε, Ζεράρ Ντεπαρντιέ και Χουάν Κάρλος, ορισμένες μόνο από τις προσωπικότητες που πέρασαν το κατώφλι του Hilton Αθηνών, ενώ υπήρξε από τα αγαπημένα του Αριστοτέλη Ωνάση, ειδικά την περίοδο της σχέσης του με την Μαρία Κάλλας.

Μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση, το ξενοδοχείο ξανάρχισε τη λειτουργία του στις αρχές του 2003. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης, το ξενοδοχείο ανακαινίστηκε πλήρως και προστέθηκε μια νέα 7όροφη βόρεια πτέρυγα με επιπλέον 74 δωμάτια και σουίτες, αυξάνοντας έτσι το σύνολο των διαθέσιμων δωματίων σε 506.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το νέο επενδυτικό πλάνο «φιλοδοξεί να εισάγει στην πρωτεύουσα ένα καινοτόμο αναπτυξιακό μοντέλο μεικτής χρήσης με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην καθιέρωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή».

Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα είναι ότι κλείνει ένα σπουδαίο κεφάλαιο για την ελληνική πρωτεύουσα, με μια εξέλιξη όμως που δεν προκαλεί λύπη αλλά αισιοδοξία, αφού οι νέες επενδύσεις υπόσχονται μία ακόμα πιο συναρπαστική εποχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments