Οικονομία

Πόθεν έσχες: Δόθηκε νέα παράταση στην υποβολή δηλώσεων για τους υπόχρεους

Πόθεν έσχες: Δόθηκε νέα παράταση στην υποβολή δηλώσεων για τους υπόχρεους
Πόθεν έσχες: Νέα παράταση στην υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών με νέα τροπολογία που κατατέθηκε.

Νέα παράταση στην υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών με νέα τροπολογία που κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Πόθεν έσχες: Τι πρέπει να κάνουν οι υπόχρεοι

Στην εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής www.pothen.gr, θα πρέπει να επιλέξετε με προσοχή το έτος αλλά και το είδος (αρχική – ετήσια) της δήλωσης που θέλετε να υποβάλετε καθώς η εκ παραδρομής επιλογή λανθασμένου έτους, π.χ. ΔΠΚ 2020 (αφορά το φορολογικό έτος 2019) αντί ΔΠΚ 2021 (όπως είναι το σωστό – αφορά το φορολογικό έτος 2020) ή η επιλογή Αρχικής αντί Ετήσιας Δήλωσης, δεν εκπληρώνει τη σχετική σας υποχρέωση.

Πόθεν έσχες: Διευκρινίσεις για το Πόθεν Έσχες

Την ένδειξη Αρχική Δήλωση 2021, επιλέγουν οι υπόχρεοι που για πρώτη φορά αποκτούν την ιδιότητα που τους καθιστά υπόχρεους. Η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα εντός ενενήντα (90) ημερών από την απόκτηση της ιδιότητας αυτής και περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία του υπόχρεου κατά την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας υπόχρεου και όχι κατά την ημερομηνία υποβολής της Αρχικής Δήλωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments