Πολιτική

Ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, οι βουλευτές και ο…ανταγωνισμός των διαγραφών

Ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, οι βουλευτές και ο…ανταγωνισμός των διαγραφών
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τις εξελίξεις, τόσο με τον κ. Λιβανό, όσο και με τα όσα ειπώθηκαν από τον Σάκη Παπαδόπουλο.

Εντύπωση προκάλεσε το χθεσινό γεγονός εντός κοινοβουλίου, όταν ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος εκ του βήματος τόνιζε: ότι «δεν μπορούμε να αρνηθούμε» το πόρισμα για την αρχειοθέτηση του φακέλου του Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου –θέση που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, όπως συνέχισε ο ίδιος, «η Εξεταστική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχα κι εγώ, είχε καταλήξει στο ότι, από τις δέκα περιπτώσεις πολιτικών, για τρεις αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών (Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη και Λοβέρδου)». Ευχήθηκε, μάλιστα, και στον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να αθωωθεί στο δικαστήριο για το ποινικό μέρος της υπερκοστολόγησης δαπανών φαρμάκων!

Μετά από λίγη ώρα και ενώ προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με την Όλγα Γεροβασίλη, υπό την απειλή της άμεσης διαγραφής, ο εν λόγω βουλευτής, εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ακριβώς τα αντίθετα με τα παραπάνω. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες ο τόνος της Όλγας Γεροβασιλη, δεν σήκωνε και πολλές διαφωνίες. «Do it or die», που στα απλά ελληνικά σημάνει «ή κάνεις διευκρινιστική δήλωση ή διαγράφεσαι»!

Μια ημέρα, πριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποπέμπει υπουργό και διαγράφει ένα πρώην υπουργό και νυν Δήμαχο. Ο τελευταίος, μάλιστα, ύστερα από τη κομματική και γενική κατακραυγή εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας συγνώμη!

Αφού βεβαίως, πρώτα χωρίς καμία αιδώ, ξεφτίλισε τη κυβέρνηση και την ιστορία της ΝΔ!

Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας διαγράφει το Πάνο Κουρουμπλή, για προκλητικές δηλώσεις του, αλλά παραμένοντας κομματικό μέλος. Ο κ. Κουρουπλής δεν ζήτησε συγνώμη!

Φαίνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν ζηλέψει το πρόεδρο του Εδεσσαϊκού που κάθε φράση του ήταν αντίθετη με τη προηγούμενη, χωρίς νόημα και  ασύντακτη. Και αν ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, είναι ιδιοκτήτης ομάδας και πέραν τούτου ουδέν, οι βουλευτές των κομμάτων, εκλέγονται από τον ελληνικό λαό, υπηρετούν τη δημοκρατία, εκφράζονται δια μέσου των κομμάτων τους καθώς εκ των ψηφοδελτίων τους εκλέγονται. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως έλεγε κάποτε και ο Χαρίλαος Φλωράκης «τους τρώει η μαρμάγκα».

Μαζί με τη μόδα της συγνώμης, φαίνεται πως έχει επέλθει, των παραπάνω δοθέντων, και η τακτική της διαγραφής. Δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα οι ηγέτες προχωρούν σε διαγραφές για να στείλουν μηνύματα εκτός των διαγραφέντων βουλευτών που ούτως ή άλλως μετά τα λάθη τους και υπό την απειλή της εξόδου, δέχονται να αυτοεφτιλίζονται, αλλάζοντας τελείως τη προ λεπτών άποψη τους. Οι διαγραφές έχουν κυρίως σχέση με τη πολιτική άποψη του κόμματος, την εικόνα του αλλά και τα μηνύματα που θέλουν οι ηγέτες να εκπέμψουν.

Σαν να φοβάται ο «Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη».

Αν κάποιος βουλευτής ή υπουργός προβεί σε δήλωση που ξεπερνά τα εσκαμμένα, η απειλή είναι πάνω από το κεφάλι του, έτσι ώστε να μην προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορήσει. Αλλά και στη Κουμουνδούρου, το ίδιο συμβαίνει. Απειλή διαγραφής ή εκτέλεση για να μην προλάβει η ΝΔ να κατηγορήσει. Όσο, μάλιστα, ο Πολάκης, παραμένει στη θέση του, τόσο θα πλανάται η κατηγορία περί μη διαγραφής.

Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός, οι βουλευτές να αυτοσυγκραντούνται  ή και να αυτολογοκρίνονται, προκειμένου να μη πέσουν σε κάποια γκάφα και χωρίς να το καταλάβουν βρεθούν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Και η αυτολογοκρισία είναι η χειρότερη μορφή λογοκρισίας.

Θα έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον η τελική κατάταξη των ψηφοδελτίων…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments