Πολιτική

Τελετή παράδοσης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αυτοκριτική από τον Σπήλιο Λιβανό

Τελετή παράδοσης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αυτοκριτική από τον Σπήλιο Λιβανό
Ο απερχόμενος υπουργός Σπήλιος Λιβανός τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει η πορεία του να στιγματιστεί από το περιστατικό στη Σπάρτη.

«Δεσμεύομαι ότι η πόρτα του Υπουργείου θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους» υπογράμμισε ο Γιώργος Γεωργαντάς, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει «την κυβερνητική πολιτική για την υποστήριξη των αγροτών».

Πρόσθεσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας μιας και ο ίδιος – όπως είπε – προέρχεται από αγροτικό νομό και μιλάει με παραγωγούς και κτηνοτρόφους. Όπως επισήμανε, ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με προβλήματα όπως το ενεργειακό και η αύξηση του κόστους παραγωγής υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτή την κρίση οι αγρότες δεν είναι μόνοι, το κράτος είναι παρόν». Ακόμη υποσχέθηκε αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα «με δομή, μεθοδικότητα και μετρήσιμους στόχους».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Σπήλιος Λιβανός απολογήθηκε για τη στάση του στο περιστατικό που συνέβη στη Σπάρτη, αναγνώρισε το λάθος του και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει η πορεία του να στιγματιστεί από αυτό το περιστατικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «χρησιμοποίησα τη λέξη εποποιία με τον προφανή- ιδιαίτερα για όσους με γνωρίζουν και ξέρουν πώς εκφράζομαι – ειρωνικό τόνο. Αποδείχθηκε ότι η ειρωνεία αυτή όχι μόνο δεν επαρκούσε αλλά αντιθέτως παρεξηγήθηκε εντελώς. Χρειαζόταν πιο απόλυτη και πιο καταδικαστική αντιμετώπιση. Προφανώς έκανα λάθος».

Απολογισμός

Μιλώντας για τους 13 μήνες που ήταν στο «τιμόνι» του ΥΠΑΑΤ ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι οι αγρότες στηρίχθηκαν με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού και των φυσικών καταστροφών. Πρόσθεσε ότι σχεδιάστηκε μια ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έκανε αναφορά και στους ελέγχους που έγιναν για την αποτροπή των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε, επίσης, στην εξασφάλιση των 22 δισεκατομμυρίων από τη νέα ΚΑΠ και από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και στα 480 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει ως στόχο τη δανειοδότηση νέων επενδυτικών σχεδίων. Τέλος, μίλησε για το πρόγραμμα «ΥΔΩΡ 2.0» σημειώνοντας ότι «αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών έργων των τελευταίων 50 ετών», το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ και σε βάθος 25ετιας θα ανέλθει σε 4.2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments