Διεθνή

Λαβρόφ Τρας: Το πρωτοφανές επεισόδιο και συζήτηση κωφαλάλων [vid]

Λαβρόφ Τρας: Το πρωτοφανές επεισόδιο και συζήτηση κωφαλάλων [vid]
Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ των δύο χωρών

Ένα πρωτοφανές, όσο και απίστευτο διπλωματικό επεισόδιο μπροστά τις κάμερες σημειώθηκε κατά τη συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και της Βρετανίδας ομολόγου του, την οποία κατηγόρησε ότι αρνείται να ακούσει, καταδεικνύοντας το χάσμα των δύο πλευρών στην ουκρανική κρίση.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί, ο Λαβρόφ είπε ότι στη συνάντησή του με τη Λιζ Τρας αισθανόταν σαν να βρισκόταν σε συζήτηση κωφαλάλων.

«Λένε ότι η Ρωσία περιμένει να παγώσει το έδαφος, σαν πέτρα, ώστε τα άρματά της να περάσουν εύκολα στο ουκρανικό έδαφος. Νομίζω ότι έτσι ήταν το έδαφος σήμερα με τους Βρετανούς συναδέλφούς μας» είπε.

Η Τρας αμφισβήτησε ευθέως τη διαβεβαίωση του Λαβρόφ ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με τη συγκέντρωση στρατιωτών και όπλων κοντά στα ουκρανικά σύνορα. «Δεν βλέπω άλλον λόγο για τον οποίο να σταθμεύουν 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, εκτός από το να απειλούν την Ουκρανία. Και αν Ρωσία μιλάει σοβαρά για διπλωματία, πρέπει να αποσύρει αυτές τις δυνάμεις και να σταματήσει τις απειλές», είπε.

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι ζητούν από τη Ρωσία να αποσύρει στρατεύματα από το ίδιο το έδαφός της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments