Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Γιάννης Οικονόμου: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε σχετικά με την ανεργία και το πρόγραμμα Εξοικονομώ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκίνησε αναφέροντας ότι “Η κυβέρνηση για άλλον έναν μήνα στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ήδη έχουν διατεθεί 2 δισ ευρώ στο σύνολο. Είναι προφανές ότι δεν καλύπτουν το ύψος των ανατιμήσεων αλλά καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τέτοιου ύψους μέτρα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέγραψε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας για το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση προχωρά και σε άλλες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Εξοικονομώ και υπενθύμισε ότι η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή έως τις 15 Μαρτίου.

“Η Ελλάδα παρουσίασε επίσης την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας”

Ακόμη, ανέφερε “Η κυβέρνηση επιμένει στην στρατηγική που φέρνει νέες επενδύσεις και η οποία όπως είπε αποδίδει καρπούς. Αναφέρθηκε στις προβλέψεις της Κομισιόν για ανάπτυξη 8,5% στην ευρωζώνη. Και τόνισε ότι και για το 2022 και το 2023 οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες.

Η Ελλάδα παρουσίασε επίσης την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης”, τόνισε ο κ.Οικονόμου κάνοντας αναφορά στην έκθεση της Κομισιόν.

Για το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του νέου ΕΦΚΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση με στόχο να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά οι καθυστερήσεις και η ταλαιπωρία των πολιτών.

Δείτε την ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments