Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Στόχος μας η χώρα να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα

Γιάννης Οικονόμου: Στόχος μας η χώρα να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα
Γιάννης Οικονόμου: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου μιλώντας σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο στόχο της κυβέρνησης να αποκτήσει η χώρα επενδυτική βαθμίδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου μιλώντας σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο στόχο της κυβέρνησης να αποκτήσει η χώρα επενδυτική βαθμίδα. “Η κυβέρνηση θα μείνει αυστηρά προσηλωμένη, μέχρι το τέλος της τετραετίας, στο δρόμο που χάραξε από την πρώτη στιγμή” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επιπλέον πως «βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε την πορεία ασφαλούς διέλευσης μέσα από επάλληλες και δύσκολες κρίσεις, αλλά και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του αύριο, είναι να έχουμε μία σταθερή, στιβαρή, ειλικρινή διακυβέρνηση με σχέδιο, που να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, να έχει τα εργαλεία για να το πραγματοποιήσει και να κρατά πολύ ψηλά, να περιφρουρεί με πολύ μεγάλη προσοχή τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Η χώρα έχει στόχο να βγει από το καθεστώς εποπτείας

“Η χώρα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο στόχο για το επόμενο διάστημα, να βγει οριστικά από το καθεστώς εποπτείας και να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα”, είπε ο κ. Οικονόμου.

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πολλαπλές κρίσεις

Τόνισε πως η κυβέρνηση αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πολλαπλές κρίσεις και το ισοζύγιο μπορεί να χαρακτηριστεί “θετικό”, καθώς, όπως παρατήρησε, δεν διερράγη ο κοινωνικός και παραγωγικός ιστός, δεν διασαλεύτηκε η σταθερότητα της χώρας και δεν υπέστη η χώρα ανεπανόρθωτα πλήγματα.

Θετικό αποτύπωμα ανάπτυξης

Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε ένα θετικό αποτύπωμα ανάπτυξης στη χώρα γενικότερα. Επιτεύχθηκαν “φοβεροί” ρυθμοί ανάπτυξης και η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια, από τους πιο δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2021, η δεύτερη πιο αναπτυσσόμενη χώρα στην Ευρωζώνη και το ίδιο αναμένεται και για το 2022. Υπήρξε άμεση αποκλιμάκωση της ανεργίας η χώρα σήμερα έχει περισσότερους εργαζόμενου σε σχέση με το 2010.

“Όλο αυτό το θετικό αποτύπωμα ανάπτυξης που είχαμε, παρά την κρίση, έγινε εξαιτίας μιας αποφασιστικής επιλογής που έκανε ο πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή”, είπε και συνέχισε: “Να διαχειριστούμε την κρίση και να μείνουμε στο πλευρό της κοινωνίας, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα μείνει οποιοσδήποτε πίσω, το

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments