Lifestyle

Τζορτζ Κλούνεϊ: Μου πρόσφεραν 35 εκατομμύρια δολάρια για 24 ώρες δουλειάς

Τζορτζ Κλούνεϊ: Μου πρόσφεραν 35 εκατομμύρια δολάρια για 24 ώρες δουλειάς

Πηγή Φωτογραφίας: _george.clooney.fanpage_

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Λοιπόν, ναι. Μου πρόσφεραν 35 εκατομμύρια δολάρια για δουλειά μιας ημέρας, αλλά το συζήτησα με την Αμάλ και αποφασίσαμε ότι δεν αξίζει».

Έχει μια πολύ επιτυχημένη καριέρα ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Η εταιρεία τεκίλα Casamigos, της οποίας ήταν συνιδρυτής, πουλήθηκε για 1 δισεκατομμύριο δολάρια πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ εξασφαλίζει υψηλές αμοιβές και από διαφημίσεις. Σκέφτεται λοιπόν ποτέ «έχω αρκετά χρήματα τώρα;».

Όταν δέχθηκε αυτή την ερώτηση, αποκάλυψε την πρόταση που απέρριψε. «Λοιπόν, ναι. Μου πρόσφεραν 35 εκατομμύρια δολάρια για δουλειά μιας ημέρας, για διαφημιστικό μιας αεροπορικής εταιρείας. Αλλά το συζήτησα με την Αμάλ και αποφασίσαμε ότι δεν αξίζει», απάντησε, αναφερόμενος στη σύζυγό του.

Οι διαφημίσεις και τα εκατομμύρια

«Σχετιζόταν με μια χώρα που, παρότι είναι σύμμαχος, είναι αμφισβητήσιμη κάποιες φορές, οπότε σκέφτηκα “Αν μου στερεί ένα λεπτό ύπνου, δεν αξίζει”», εξήγησε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

View this post on Instagram

A post shared by George Clooney + Amal Clooney (@_george.clooney.fanpage_)

Στο πρώτο διαφημιστικό βίντεο κλιπ της Nespresso με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, το 2006 ο γοητευτικός ηθοποιός φτιάχνει μόνος του καφέ ενώ κρυφακούει δυο πελάτισσες που ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς: «Σκοτεινός, πολύ έντονος, ισορροπημένος, φίνος και απαλός. Πλούσιος πολύ πλούσιος»… Κλούνεϊ: «Μιλάτε για τον Nespresso, σωστά;». Τον κοιτάζουν. «Τι άλλο;», λέει «Ο κύριος Τι Αλλο», όπως εξακολουθούν να τον αποκαλούν μερικές γαλλικές εφημερίδες.

Σε κάθε περίπτωση, είναι και ο ίδιος εκτός από φίνος και ωραίος, πάμπλουτος επίσης, μάλιστα κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο πλούσιος. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες οι διαφημίσεις του καφέ του έχουν αποφέρει περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια, και η πώληση πριν από τέσσερα χρόνια της εταιρείας τεκίλα Casamigos, την οποία είχε ιδρύσει παλιότερα μαζί με άλλους, υπολογίζεται ότι τους είχε αποφέρει περί το ένα δισ. δολάρια.

Τούτων λεχθέντων είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς, και αν δεν ήταν τόσο cool τύπος, θα μπορούσε εύκολα να τον φανταστεί κανείς να κάνει κάθε πρωί βουτιές σε μια θάλασσα από χρυσά νομίσματα, όπως ο θείος Σκρουτζ ΜακΝτακ.

Ο 60άρης, πλέον, Τζορτζ Κλούνεϊ, είναι παλιομοδίτης σταρ. Αν και τρομερά διάσημος εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, δεν έχει πέσει σε καμία από τις συνηθισμένες παγίδες των σύγχρονων διασημοτήτων. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες του να πέφτει κάτω μεθυσμένος, ούτε εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά ριάλιτι, άστοχα τατουάζ ή σχέσεις με νταντάδες. Ακόμη και ο γάμος του στη Βενετία το 2014 με τη δικηγόρο Αμάλ Αλαμουντίν είχε μια λάμψη ρετρό. Αν κάτι χαρακτηρίζει τον διάσημο αμερικανό ηθοποιό είναι η προσεκτικά καλλιεργημένη φινέτσα. Σε γενικές γραμμές έκανε έξυπνες κινηματογραφικές επιλογές, οι πιο γνωστές ταινίες του είναι ίσως αυτές του franchise της «Συμμορίας των 11» («Oceans»), remake μιας ιστορίας του Χόλιγουντ από τη δεκαετία του 1960.

Η αδελφή του πατέρα του, Ρόζμαρι Κλούνεϊ, πρωταγωνίστησε στα «Λευκά Χριστούγεννα» (1954) στο πλευρό του Μπινγκ Κρόσμπι. Ηταν άραγε ένα πρότυπο για το πώς να χειρίζεται τη φήμη; «Δεν μεγάλωσα πραγματικά μαζί της, γιατί ζούσα στο Κεντάκι και εκείνη στο Λος Αντζελες. Αλλά όλοι τη λατρεύαμε και μου άρεσε η ιδέα του Χόλιγουντ, το ονειρευόμουν!». απαντάει ο ηθοποιός. Πώς κατάφερε, λοιπόν, να αποφύγει οποιαδήποτε πραγματικά δυσάρεστη δημόσια έκθεση;

«Hμουν 33, 34 ετών όταν απογειώθηκαν τα «Επείγοντα Περιστατικά» (ΣΣ:«Στην Εντατική» για εμάς), άρα ήμουν μάλλον μεγάλος, σωστά; Επίσης, η Ρόζμαρι ήταν μια καταπληκτική τραγουδίστρια, τεράστια! Και μετά ήρθε το rock’n’roll και η καριέρα της καταποντίστηκε. Αλλά δεν το κατάλαβε, γιατί στα 21 της νόμιζε ότι ήταν αυθεντία και στα 26 της αυτό χάθηκε. Είμαι αρκετά τυχερός, λοιπόν, που καταλαβαίνω πόσο μικρή σχέση έχει η πλευρά της φήμης με μένα», λέει.

Η γυναίκα και τα παιδιά του

Αναφερόμενος στα παιδιά του, λέει ότι αν και δίδυμα διαφέρουν πολύ μεταξύ τους: «Σαν τη νύχτα με τη μέρα. Ο Αλεξάντερ γελάει συνεχώς ενώ η Ελα είναι πολύ σοβαρή και θέλει να είναι σίγουρη ότι όλοι ακολουθούν τους κανόνες του παιχνιδιού. Πραγματικά γεννιούνται με την προσωπικότητά τους!», τονίζει.

Όταν ρωτήθηκε αν το ζευγάρι έχει έναν «στρατό» από νταντάδες, καθώς είναι αμφότεροι επιτυχημένοι στον τομέα τους, απάντησε αρνητικά.

«Δεν έχουμε, επειδή είναι τόσο σημαντικό για την Αμάλ (να ασχολείται). Έχουμε μία νταντά τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και τον υπόλοιπο καιρό είμαστε απλά εμείς. Κατά τη διάρκεια του lockdown ήμασταν μόνο εμείς, για έναν ολόκληρο χρόνο. Ένιωσα σαν τη μητέρα μου το 1964, έπλενα τα πιάτα και έβαζα έξι πλυντήρια την ημέρα», περιέγραψε.

Το ζευγάρι έχει φροντίσει να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα παιδιά του. Ακόμη και τα ονόματά τους είναι «παλιομοδίτικα», κόντρα στις τάσεις του Χόλιγουντ, επεσήμανε στον Κλούνεϊ η δημοσιογράφος Χάντλι Φρίμαν.

«Το συζητήσαμε από την αρχή και είπαμε “Οι ζωές τους θα είναι ασυνήθιστες, ας μην το αρνηθούμε. Οπότε, ας τους δώσουμε ένα προβάδισμα χαρίζοντάς τους φυσιολογικά ονόματα», εξήγησε ο ηθοποιός.

Αναπόφευκτα, ο ηθοποιός ρωτήθηκε τι ήταν αυτό στην Αμάλ Αλαμουντίν, όταν την γνώρισε, που τον έπεισε να εγκαταλείψει την εργένικη ζωή στα 53 του.

«Είναι αλήθεια, έβγαινα για αρκετό καιρό. Αλλά είναι τόσο εντυπωσιακό άτομο. Είναι όμορφη, έξυπνη, αστεία και ερωτευτήκαμε αμέσως και παντρευτήκαμε έπειτα από έξι μήνες. Και τώρα περνάμε τόσο υπέροχα», απάντησε.

Ο Κλούνεϊ μεγάλωσε στο Κεντάκι και το Οχάιο, ήταν γιος μιας δημοτικής συμβούλου και πρώην βασίλισσας των καλλιστείων του Οχάιο, και ενός παρουσιαστή ειδήσεων. Ο πατέρας του, Νικ, είναι γνωστός για τη δημοσιογραφική του ακεραιότητα: «Ο μπαμπάς μου λέει: “Πέρασα τη μισή μου ζωή ως αδελφός της Ρόζμαρι Κλούνεϊ και την άλλη μισή ως πατέρας του Τζορτζ Κλούνεϊ”», λέει ο ηθοποιός ο οποίος έχει προφανώς επηρεαστεί πολύ από τον πατέρα του.

Είναι φανερό ειδικά στο «Καληνύχτα και Καλή Τύχη», όπου εστιάζει στην αντιπαράθεση μεταξύ του βετεράνου δημοσιογράφου ειδήσεων Εντουαρντ Μόροου και του γερουσιαστή Τζόζεφ Μακάρθι σχετικά με τις αντικομμουνιστικές πράξεις του τελευταίου, τη δεκαετία του 1950. «Και οι δύο γονείς μου είναι πραγματικά σεβαστοί στα μέρη μας και δεν θα ήθελα να κάνω κάτι για να τους φέρω σε δύσκολη θέση. Επίσης, ο πατέρας μου έβαλε έναν κανόνα: “Δεν με νοιάζει τι θα κάνεις στη ζωή σου, αλλά να προκαλείς τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη δύναμη από σένα και να υπερασπίζεται εκείνους με τη λιγότερη δύναμη”», λέει.

Πράγματι από τη στιγμή που σημείωσε μεγάλη επιτυχία ως δραστήριος δρ Νταγκ Ρος στην ιατρική σειρά «Στην Εντατική», ο Κλούνεϊ προσπάθησε να ανταποκριθεί στον κανόνα του πατέρα του. Εδώ και 20 χρόνια, αγωνίζεται ακούραστα για ζητήματα όπως η επίλυση της σύγκρουσης στο Νταρφούρ του Σουδάν και η βοήθεια στους σύρους πρόσφυγες, καθώς και η αντιμετώπιση εχθρών από τον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι την Daily Mail, όταν δημοσίευσε μια αναληθή ιστορία για τη μητέρα της Αμάλ.

Πλούσιος, όμορφος, επιτυχημένος, και αναμφίβολα έξυπνος, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είναι επίσης εξαιρετικός στο να πουλάει τον εαυτό του, οι απαντήσεις του αποκαλύπτουν αρκετά για να είναι ικανοποιητικές, αλλά όχι τόσα πολλά ώστε να τον φέρουν σε δύσκολη θέση. Ακόμη, είναι πολύ επιδέξιος στο να προλαβαίνει τις επικρίσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments