Πολιτική

Δένδιας: “Οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων στερούνται νομιμότητας”

Δένδιας: “Οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων στερούνται νομιμότητας”
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το αίτημα της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου

“Λυπάμαι που η Τουρκία επέλεξε αυτή τη στάση”, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά. Μετά τη συνάντηση του με την Νορβηγή ομόλογό του ο κ. Δένδιας επεσήμανε: «Η Τουρκία επιλέγει αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, επιλέγει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ».

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι όλα αυτά που λέει η Τουρκία και το μπαράζ των δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων είναι παντελώς απαράδεκτα και στερούνται κάθε νομικής βάσης.

Οι δηλώσεις Ερντογάν

Νωρίτερα ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα διατηρήσει το θέμα στην ατζέντα, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή «για τη στρατιωτική δραστηριότητα, σε παραβίαση των συμφωνιών για την αποστρατικοποίηση των νησιών. Στην πραγματικότητα, έχουμε θέσει αυτό το ζήτημα στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών. Θα το διατηρήσουμε στην ατζέντα και την ερχόμενη περίοδο». «Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments