Αθλητισμός

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1: Όλα ανοιχτά για τους «16»

Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1: Όλα ανοιχτά για τους «16»

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSΙ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν, αλλά τρία λεπτά ήταν αρκετά για να τους στερήσουν την πολυπόθητη νίκη και πλέον όλα θα παιχτούν στη ρεβάνς επί ελληνικού εδάφους

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την  έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης που έδειξε για ένα τρίλεπτο και παρότι προηγήθηκε στο Μπέργκαμο, τελικά ηττήθηκε (1-2) από την Αταλάντα, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Europa League.

Οι Πειραιώτες πλέον περιμένουν τη ρεβάνς τη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης», την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

Φάσεις του αγώνα

Ο Τικίνιο απάντησε με γκολ στην ευκαιρία του Μουριέλ στο 8΄, που αστόχησε από καλή θέση και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 16ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Μούσο για το 0-1.

Στο 45΄ ο Πεσίνα πέτυχε γκολ, αλλά η φάση ελέγχθηκε με το VAR και το τέρμα δεν μέτρησε, καθώς ο Μουριέλ που τη δημιούργησε ήταν οφσάιντ. Με το εις βάρος της σκορ να ζητεί τουλάχιστον ένα γκολ, ήταν προφανές ότι η Αταλάντα θα πίεζε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, κι αυτό έγινε.

Ο Γκασπερίνι επενέβη διορθωτικά στο παιχνίδι περνώντας τον Κουπμάινερς και ο Ολλανδός άλλαξε την ποιότητα του παιχνιδιού, με την μπάλα να περνά από τα πόδια του. Τελικά οι «Μπεργκαμάσκι» εκμεταλλεύτηκαν ένα κακό τρίλεπτο του Ολυμπιακού και δεν βρήκαν μόνο το γκολ της ισοφάρισης, αλλά κι εκείνο της ανατροπής.

Στο 61΄ ο Τζιμσίτι έκανε το 1-1 με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, με τον πάγκο του Ολυμπιακού να διαμαρτύρεται ότι δεν υπήρχε κόρνερ στη φάση που προηγήθηκε. Πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει από την ισοφάριση, η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει με γκολ και πάλι από τον Τζιμσίτι στο 63΄, μετά από κακό διώξιμο του Σισέ και τον Αγκιμπού να «στρώνει» άθελά του στον σκόρερ, ο οποίος χάρισε στην Αταλάντα μια νίκη που ίσως ισοδυναμεί με την πρόκριση στους “16”.

Οι συνθέσεις:

Αταλάντα – Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87΄ Χάτεμπερ), Ντε Ρουν (72΄ Φρόιλερ), Πεσίνα (46΄ Κουπμάινερς), Πετζέλα, Μαλινόφσκι (65΄ Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46΄ Μπογκά).

Ολυμπιακός – Πέδρο Μαρτίνς: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (85΄ Μποιυχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (64΄ Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85΄ Ρόνι Λόπες), Τικίνιο (72΄ Ελ Αραμπί).

Δείτε τα highlights του αγώνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments