Focus

Kit Harington: Μιλάει για την απεξάρτησή του και την τοξική αρρενωπότητα

Kit Harington: Μιλάει για την απεξάρτησή του και την τοξική αρρενωπότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Time

Ο ηθοποιός ως άλλος Jon Snow μιλάει για τον θυμό των αντρών που πρέπει να διαχειριστούμε σαν κοινωνία.

O Kit Harington θα είναι πάντα στο μυαλό των fans του ο Jon Snow από το Game of Thrones, όμως ο ηθοποιός έχει ήδη συνεχίσει την καριέρα του υποδυόμενος διαφορετικούς χαρακτήρες. Ένας από αυτούς θα είναι και ο Ερρίκος ο Ε’ του Σέξπιρ που, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του, όχι μόνο του θυμίζει τον ρόλο που τον έκανε διάσημο αλλά του φέρνει στο μυαλό ζητήματα όπως ο εθισμός αλλά και η τοξική αρρενωπότητα που σαν φαινόμενο μαστίζει ακόμα τις σύγχρονες κοινωνίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kit Harington Official 🔵 (@kit_haringtonprofileofficial)

Όπως είπε ο ηθοποιός, ο Jon Snow ήταν ηγέτης, πήγαινε στη μάχη, είχε σπαθιά, όπως και ο Ερρίκος, όμως είχε τιμή και δεν ήταν εγωιστής, κάτι που δεν ισχύει για τον Ερρίκο. Όσο σπούδαζε ακόμα πίστευε ότι αυτός ο ρόλος ήταν ο ιδανικός: “Νόμιζα ότι ήταν ο πιο cool χαρακτήρας, πολύ δυνατός και χαρισματικός. Ξαναβλέποντάς το, είναι όντως δυνατός και χαρισματικός αλλά είναι ένας αμφισβητήσιμος ηγέτης.

O σταρ πιστεύει ότι το έργο του Σέξπιρ αφορά και σε μια άλλη επιδημία που μαστίζει τις σύγχρονες κοινωνίες, την τοξική αρρενωπότητα που κακοποιεί και καταπιέζει

Οπότε θέτουμε την ερώτηση του ποιος ειναι και γιατί τον ακολουθούμε. Έχει ένα εγωιστικό κίνητρο πίσω από καθετί που κάνει. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Ερρίκος μου το κανει για το καλό της χώρας. Νομίζω ότι το κάνει για τον εαυτό του και νομίζω ότι αυτό ισχύει και για κάποιους από τους ηγέτες που έχουμε αυτή τη στιγμή. Υπηρετούν τη χώρα ή είναι απλά φιλόδοξοι πολιτικά;”λέει ο Harington.

O σταρ πιστεύει ότι το έργο του Σέξπιρ αφορά και σε μια άλλη επιδημία που μαστίζει τις σύγχρονες κοινωνίες, την τοξική αρρενωπότητα που κακοποιεί και καταπιέζει. “Τη βλέπω παντού” λέει ο ηθοποιός εξηγώντας πως “βλέπω άντρες μπερδεμένους να περπατούν στο δρόμο, βλέπω κακά πρότυπα αντρών, βλέπω πολλή οργή και νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτή την οργή και σαν άντρες και σαν κοινωνία”.

Ο νέος του ρόλος του θύμισε και την εποχή που έκανε αποτοξίνωση από το αλκοόλ, έναν εθισμό που τον είχε οδηγήσει και σε αυτοκτονικές τάσεις. Με τον Ερρίκο “ξόρκισα δαίμονες. Αλλά η υποκριτική το κάνει αυτό” είπε εξηγώντας ότι ο βλέπει τον Ερρίκο σαν εθισμένο σε ανάρρωση, όπως υπονοεί και ο Σέξπιρ:

“Τι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο όταν αφήνει ένα τρόπο ζωής και συναντά κάτι διαφορετικό. Κι αν αυτό το κάτι διαφορετικό είναι η εξουσία, πως φαίνεται κάτι τέτοιo; Γιατί ο εθισμός είναι ένα πολύ εγωιστικό χαρακτηριστικό. Ακόμα κι ένας εθισμένος που δεν έχει πάρει κάτι μπορεί να είναι εγωιστής. Είναι μια εγωκεντρική ασθένεια”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments