Πολιτική

Κικίλιας: Σημαντική αύξηση σε τουριστικές ροές Αυστραλών προς την Ελλάδα το 2022

Κικίλιας: Σημαντική αύξηση σε τουριστικές ροές Αυστραλών προς την Ελλάδα το 2022

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Υπενθυμίζεται ότι με τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας πτήσεων εξωτερικού που ισχύει ήδη από το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου προβλέπονται τα ακόλουθα.

«Η Αυστραλία αίρει από τις 21 Φεβρουαρίου τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους πολίτες, κάτι που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις τουριστικές ροές Αυστραλών προς την Ελλάδα το 2022», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα Arthur Spyrou, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρση των περιορισμών από την Αυστραλία, η οποία, σε συνδυασμό με την άρση της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού τεστ κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την Αυστραλία που εισέρχονται στη χώρα μας, θα έχει ιδιαίτερα θετική επίπτωση στην προσέλκυση περισσότερων Αυστραλών επισκεπτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρου συμφώνησε με τον Υπουργό Τουρισμού, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή του ότι το 2022 θα είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική χρονιά, καθώς τα στοιχεία των κρατήσεων δείχνουν ότι καταγράφεται ήδη ένας εντυπωσιακός αριθμός Αυστραλών ταξιδιωτών που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Σημαντικό για τον τουρισμό ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δε χρειάζονται αρνητικό test – Τι ισχύει για τις αφίξεις στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι με τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας πτήσεων εξωτερικού που ισχύει ήδη από το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου προβλέπονται τα ακόλουθα.

Η είσοδος των ταξιδιωτών που προέρχονται από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά επιτρέπεται με την επίδειξη εναλλακτικά ενός εκ των παρακάτω εγγράφων:

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ έως εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση.

β) Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως εκατόν ογδόντα ημέρες.

γ) Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι notams έχουν δημοσιευτεί με Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ στις 6/2/2022 και είναι οι εξής:

Χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ θα εισέρχονται στη χώρα μας και οι ταξιδιώτες που προέρχονται από την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά με την προϋπόθεση να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης.

Ειδικότερα, με τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας πτήσεων εξωτερικού που ισχύει ήδη από το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 προβλέπονται τα ακόλουθα: Η είσοδος των ταξιδιωτών που προέρχονται από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά επιτρέπεται με την επίδειξη εναλλακτικά ενός εκ των παρακάτω εγγράφων:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ έως εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση.

Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως εκατόν ογδόντα ημέρες.

Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα ισχύουν χωρίς καμία άλλη αλλαγή έως τις 21/2/2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments