Πολιτική

Βέμπερ: Απαράδεκτοι και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί Κύρτσου κατά της Ελλάδας – Θα περάσει από πειθαρχικό

Βέμπερ: Απαράδεκτοι και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί Κύρτσου κατά της Ελλάδας – Θα περάσει από πειθαρχικό

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ο Μ. Βέμπερ τόνισε μάλιστα ότι απορρίπτει κατηγορηματικά τις αβάσιμες κατηγορίες Κύρτσου και ότι θα κινηθεί «εσωτερική διαδικασία» εναντίον του.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, χαρακτήρισε απαράδεκτους τους ισχυρισμούς του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Μ. Βέμπερ τόνισε μάλιστα ότι απορρίπτει κατηγορηματικά τις αβάσιμες κατηγορίες Κύρτσου και ότι θα κινηθεί «εσωτερική διαδικασία» κατά του Γιώργου Κύρτσου, αναφερόμενος προφανώς στο πειθαρχικό όργανο Δεοντολογίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Έγραψε μάλιστα χαρακτηριστικά ο Μ. Βέμπερ στα social media:

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις αβάσιμες κατηγορίες κατά της ελληνικής κυβέρνησης από @GiorgosKyrtsos. Τους θεωρούμε απαράδεκτους. Μετά από αυτά τα γεγονότα θα κινηθεί εσωτερική διαδικασία κατά του ευρωβουλευτή Κύρτσου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Κύρτσος διεγράφη σήμερα από τη ΝΔ, με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη.

«Ο κ. Κύρτσος, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΝΔ και συνεχίζει:

«Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στη δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει. Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται “Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας. Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

Eδώ και καιρό, ο Γιώργος Κύρτσος, για αδιευκρίνιστους λόγους, έκανε αναρτήσεις εχθρικές προς το κόμμα της ΝΔ και την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τελευταία του ανάρτηση στο Twitter, στην οποία συγκρίνει την Ελλάδα με τα ανελεύθερα καθεστώτα της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Ο ίδιος ο Γ. Κύρτσος σε αναρτήσεις του αμέσως μετά έγραψε ότι «λυτρώθηκε».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Κύρτσος έχει ήδη κλείσει συμφωνία με άλλη ευρωομάδα, ώστε να ενταχθεί. Προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της ΝΔ, αλλά στις εκλογές του Μαΐου 2012 ήταν επικεφαλής της Λίστας Επικρατείας του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 ψηφίστηκε ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments