Ελλάδα

Τι είχε δείξει έλεγχος στο «Euroferry Olympia» – Mοιραίες παραλείψεις [pics]

Τι είχε δείξει έλεγχος στο «Euroferry Olympia» – Mοιραίες παραλείψεις [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Άθλιες συνθήκες στις καμπίνες του «Euroferry Olympia» - Οι οδηγοί προτιμούσαν να μένουν στα οχήματά τους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του φλεγόμενου πλοίου, με τον εντοπισμό επιζώντος μετά από 2εικοσιτετράωρα, το οποίο καίγεται για περισσότερες από 40 ώρες στα ανοιχτά της Κέρκυρας. Όλα αυτά βέβαια, τη στιγμή που η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους έχει χτυπήσει κόκκινο.

Ειδικός ερευνητής που μίλησε στον ΣΚΑΙ, επιχειρεί να «ρίξει φως» σε σημαντικές πτυχές γύρω από το συμβάν.

Με αφορμή την καταγγελία διασωθέντων, συγγενών αγνοουμένων αλλά οδηγών φορτηγών ότι οδηγοί παράτυπα κοιμόντουσαν μέσα σε αυτά, εξηγεί πως  σε κάθε φορτηγό υπάρχουν δύο οδηγοί και το εισιτήριο είναι για έναν: Άρα ο δεύτερος κατά κανόνα μένει μέσα στο όχημα.

Την ίδια ώρα, ζωτικής σημασίας στοιχείο είναι ότι όταν ένα πλοίο φτάνει σε λιμάνι, το σύστημα πυρανίχνευσης κλείνει και μετά ή ξεχνούν να το ανοίξουν ή δεν το ανοίγουν γιατί υπάρχουν οδηγοί στα γκαράζ που μπορεί να καπνίζουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Ελλιπή εγχειρίδια στον τελευταίο έλεγχο

Σημαντικό στοιχείο για την διερεύνηση της υπόθεσης αποτελούν τα ευρήματα που προκύπτουν από τον τελευταίο έλεγχο που έγινε στο πλοίο στις 16 Φεβρουαρίου καθώς όπως φαίνεται τα εγχειρίδια του για την πυρασφάλεια ήταν ελλιπή.

Παράλληλα, υπήρχαν ελλείψεις στην καθαριότητα και στις συνθήκες υγιεινής, στις εγκαταστάσεις αναψυχής, τροφοδοσίας και τραπεζαρίας

Τέλος, στους χώρους εργασίας δεν λειτουργούσε ο εξαερισμός, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Σημειώνεται πως η εταιρεία του πλοίου Grimaldi Lines ανέφερε πως σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουν η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό που βρισκόταν στο τρίτο κατάστημα και επισημαίνουν πως το πλοίο είχε δυνατότητα να φιλοξενήσει υπερδιπλάσιο κόσμο σε σχέση με τους επιβάτες που μετέφερε.

Παράλληλα, υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε κανείς στο γκαράζ καθώς αποτελεί πολιτική της εταιρείας να γίνονται αυστηροί έλεγχοι.

Άθλιες οι συνθήκες στις καμπίνες του «Euroferry Olympia» – Οι οδηγοί προτιμούσαν να μένουν στα οχήματά τους

Αγωνία επικρατεί για την τύχη των 12 αγνοούμενων στο πλοίο «Euroferry Olympia», το οποίο βρίσκεται στις φλόγες για σχεδόν 40 ώρες.

Πολλοί από τους αγνοούμενους είναι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι προτίμησαν, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται, να μείνουν μέσα στο φορτηγά τους και να μην χρησιμοποιήσουν μια από τις καμπίνες του πλοίου.

Ο λόγος, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, είναι πως οι συνθήκες στις εν λόγω καμπίνες είναι άθλιες, αυτός είναι και ο λόγος που αναγκάζονται να κοιμούνται στα γκαράζ.

Δείτε και μόνοι σας:

‘Αθλιες συνθήκες  – Εικόνες που πραγματικά σοκάρουν

Μάλιστα, στις φωτογραφίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA, από το εσωτερικό καμπίνας του πλοίου, φαίνονται οι συνθήκες που επικρατούν.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, οι κοριοί έχουν φωλιάσει κάτω από τα σεντόνια και τα στρώματα των κρεβατιών, με τους οδηγούς να δείχνουν στην κάμερα τα τσιμπήματα στο σώμα τους.

Οι συνθήκες είναι άθλιες, με τους οδηγούν να καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να κοιμούνται μέσα στα φορτηγά τους στα γκαράζ των πλοίων για λόγους υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments