Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για το έκτακτο επίδομα Πάσχα

Γιάννης Οικονόμου: Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για το έκτακτο επίδομα Πάσχα
Γιάννης Οικονόμου: Για το έκτακτο επίδομα Πάσχα και τι σχεδιάζει η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το έκτακτο επίδομα Πάσχα και τι σχεδιάζει η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Κάθε δυνατότητα που δίνει ο προϋπολογισμός θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση ήταν η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Οικονόμου η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για να προχωρήσει σε στοχευμένες παρεμβάσεις για τους ανθρώπους που έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από τους υπόλοιπους.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτηριστικά δήλωσε «και όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα προβούμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, πάντως σε χρόνο έγκαιρο, έτσι ώστε ο κόσμος να ξέρει τι έχει να περιμένει και ποιος κόσμος».

«Καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κόσμος που τα βγάζει πέρα πάρα πολύ δύσκολα, δοκιμάζονται οι αντοχές του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Από την άλλη, η κυβέρνηση οφείλει με σοβαρότητα, αξιοπιστία να αξιοποιεί κάθε εργαλείο που έχει στα χέρια της» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου επαναλαμβάνοντας για τρίτη φορά ότι «θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που έχει ο προϋπολογισμός.

Σκυλακάκης για επίδομα Πάσχα: «Δεν έχει κλειδώσει»

Για το έκτακτο επίδομα που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε πως υπάρχει ένα μεγάλο “αν”. Όπως εξήγησε το αν θα δοθεί το έκτακτο επίδομα θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν τις τιμές του φυσικού αερίου. «Κάθε 10 δολάρια που ανεβαίνει το φυσικό αέριο μας κοστίζει 600 εκατ. ευρώ στο ΑΕΠ και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να βοηθήσουμε όσους έχουν πρόβλημα στο ηλεκτρικό που είναι όλοι. Η ανάγκη για το ρεύμα μπορεί να καταβροχθίσει οποιαδήποτε περιθώρια τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Πρέπει να περιμένουμε τι θα συμβεί εκεί» είπε χαρακτηριστικά στο ΟΡΕΝ ο κ. Σκυλακάκης.

«Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα – με μαθηματική βεβαιότητα ότι θα γίνει. Η κυβέρνηση εφόσον υπάρχει χώρος θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το ΑΝ το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών το λέω και εγώ. Διότι όπως είπε ο πρωθυπουργός πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας, δε, στο ερώτημα αν το έκτακτο επίδομα μέσα στο Πάσχα είναι κλειδωμένο ο κ. Σκυλακάκης απάντησε «όχι, δεν είναι «κλειδωμένο». Έχουμε ανάπτυξη το 2021. Όσο ταχύτερη ανάπτυξη θα το δούμε στις αρχές Μαρτίου. Έχουμε την εξέλιξη της Ουκρανίας που μειώνει το ΑΕΠ αν τα πράγματα πάνε αρνητικά αλλά μας βγάζει το βραχνά των τιμών ενέργειας εφόσον έχουμε θετικές εξελίξεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments