Ελλάδα

Αρκάς Θανασάκης: Το συγκινητικό σκίτσο για την Ουκρανία

Αρκάς Θανασάκης: Το συγκινητικό σκίτσο για την Ουκρανία
Αρκάς Θανασάκης: Ο Αρκάς επέλεξε ένα συγκινητικό σκίτσο για να σχολιάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τους χιλιάδες αμάχους ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Ο Αρκάς επέλεξε ένα συγκινητικό σκίτσο για να σχολιάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τους χιλιάδες αμάχους ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Ο Θανασάκης φορά ένα κίτρινο μπλουζάκι με μια θυμωμένη μορφή ενώ δακρυσμένος μονολογεί “ΓΙΑΡΟΘΛΑΒ, ΡΟΥΘΑΝΑ, ΑΛΕΚΘΕΙ,ΠΟΛΙΑ…ΘΑΘ ΘΚΕΦΤΟΜΑΙ ΘΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΘΕΡΩ ΠΟΘΟ ΦΟΒΑΘΤΕ ΑΠΟΠΘΕ!

Δείτε το συγκινητικό σκίτσο του Αρκά

Αρκάς σήμερα: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο «Παρά Πέντε» και στο «Μικρό Παρά Πέντε». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Δύο βιβλία του Πέτρου Μαρτινίδη αναφέρονται σε έργα του Αρκά, ένα από τα οποία έχει εικονογραφηθεί με strips από τη δουλειά του. Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι «φοβικά». Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments