Ελλάδα

Ποινή 25 μηνών με αναστολή στον Ιβάν για την επεισοδιακη εισβολή στην Τούμπα

Ποινή 25 μηνών με αναστολή στον Ιβάν για την επεισοδιακη εισβολή στην Τούμπα
Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και στους δύο κατηγορουμένους ενώ οι ποινές απεστάλησαν επί τριετία.

Ποινή φυλάκισης 25 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον Ιβάν Σαββίδη για την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας όταν ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ, στον ποδοσφαιρικό αγώνα με την ΑΕΚ.

Με ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκε ο Λούμπος Μιχέλ , πρώην τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και στους δύο κατηγορουμένους ενώ οι ποινές απεστάλησαν επί τριετία.

Επίσης επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εισόδου σε αγώνες του ΠΑΟΚ , επί τριετία.

Εκδικάστηκε μετά από 7 αναβολές

Πότε η παρέλευση του ωραρίου, πότε τα κωλύματα των δικηγόρων, οι απουσίες βασικών μαρτύρων αλλά, τελευταία, και τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, καθυστέρησαν τη δικαστική κρίση για ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 2018.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2022, η δίκη ξεκίνησε και διακόπηκε, λόγω νέου κωλύματος που προέκυψε με τον συνήγορο υπεράσπισης του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το δικαστήριο ζήτησε την εξαίρεση του συγκεκριμένου δικηγόρου γιατί έχει την ιδιότητα του καθηγητή πανεπιστημίου και δεν μπορεί να παρίσταται με βάση τον Κώδικα Δικηγόρων.

Το περιστατικό που έγινε viral

Ορίστηκε νέα δικάσιμος, για σήμερα, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και, εκτός απροόπτου, η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί επί της ουσίας.

Το περιστατικό αφορά την είσοδο του οπλισμένου Ιβάν στο γήπεδο όταν ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ, ως οφσάιντ, στον ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Μαζί με τον κ. Σαββίδη κατηγορούνται 6 άτομα, μέλη της προσωπικής του φρουράς και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελ. Οι παραπάνω είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, στις 11 Μαρτίου 2018.

Η (τότε) αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, για δύο παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας.

Η πρώτη αφορά την είσοδο των κατηγορουμένων στο γήπεδο και η δεύτερη σχετίζεται με την οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος εντοπίστηκε από τις κάμερες να έχει περασμένο στη ζώνη του ένα περίστροφο που κατείχε νόμιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments