Πολιτική

Ουκρανία ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις 

Ουκρανία ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις 
Ουκρανία: Ανακοίνωση με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ανακοίνωση με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις” σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές επιχειρήσεις που από το πρωί διεξάγει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας. Η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για να εξασφαλιστεί η ειρήνη και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, πρέπει κάθε μέριμνα να ληφθεί για στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας και των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στην Ουκρανία.

Οι επόμενες ρωσικές κινήσεις και οι κυρώσεις της ΕΕ

Μετά από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία, ο Πούτιν επέλεξε να εισβάλλει στην Ουκρανία. Η Ουκρανία αποτελεί αυτή τη στιγμή το κέντρο των εξελίξεων. Μετά την αναγνώριση του Ντονμπάς από τον Ρώσο Πρόεδρο, τα πράγματα επιταχύνθηκαν και η Δύση επέβαλλε κυρώσεις, πρώτα η Βρετανία, μετά οι ΗΠΑ και στο τέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την άλλη, τόσο οι εκπρόσωποι του Κρεμλίνου, όσο και ο ίδιος ο Πούτιν έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι θέλουν να διαπραγματευτούν με την Δύση. Την ίδια ώρα οι προβλέψεις για την επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δίνουν και παίρνουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments