Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκτάκτως στην Αθήνα ο Δένδιας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκτάκτως στην Αθήνα ο Δένδιας
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Νίκος Δένδιας επιστρέφει εκτάκτως στην Ελλάδα λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία.

Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο Νίκος Δένδιας πρόκειται να επιστρέψει εκτάκτως στην Ελλάδα λόγω των γεγονότων που ξέσπασαν μετά το διάγγελμα του Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Λόγω της δημιουργηθείσας κατάστασης στην Ουκρανία, επιστρέφω εκτάκτως στην Αθήνα από το Πράσινο Ακρωτήριο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 10:30το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Όπως έγινε γνωστό το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Το διάγγελμα Πούτιν

Σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, γνωστοποίησε πως αποφάσισε να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση, καθώς η χώρα του «δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία», ενώ προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι εάν υπάρξει η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως.

Ακόμη, είπε, ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments