Κόσμος

«Full tonto»: Ο χαρακτηρισμός του υπ. Άμυνας της Βρετανίας για τον Πούτιν – Τι σημαίνει

«Full tonto»: Ο χαρακτηρισμός του υπ. Άμυνας της Βρετανίας για τον Πούτιν – Τι σημαίνει

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποίησε την έκφραση «full tonto» κατά του Ρώσου προέδρου, μιλώντας για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Στα ισπανικά «tonto» σημαίνει «χαζός» ή «ανόητος».

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας, χρησιμοποίησε την έκφραση «full tonto» κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Τι ακριβώς σημαίνει όμως.  Ε λοιπόν, στα ισπανικά «tonto» σημαίνει «χαζός» ή «ανόητος».

«Ο βρετανικός στρατός θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά. Δυστυχώς, έχουμε έναν “δραστήριο” αντίπαλο, τον Πούτιν, ο οποίος το έχει χάσει τελείως», είπε ο Γουάλας.

Η απάντηση των ρωσικών αρχών

Οι ρωσικές αρχές απάντησαν στο εν λόγω σχόλιο, με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, να αναφέρει: «Συνιστούμε στους Βρετανούς στρατιώτες να μελετήσουν καλά όχι μόνο τη γεωγραφία της Ρωσίας αλλά και την ιστορία της, προκειμένου να μην εμπλουτίσουν την κοινή μας στρατιωτική ιστορία με τις ζωές τους, ώστε να ευχαριστήσουν Βρετανούς πολιτικούς με ανεπαρκή μόρφωση».

Τονίζεται επίσης ότι στο σχόλιο του Γουάλας αντέδρασε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με την εκπρόσωπο του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα να αναφέρει ότι: «Είναι απίστευτο ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις για τον ηγέτη μιας άλλης χώρας».

«Θα είναι ένας πολυάσχολος στρατός. Δυστυχώς έχουμε έναν πολυάσχολο αντίπαλο τώρα με τον Πούτιν, που έχει αποβλακωθεί εντελώς»

Η κάμερα που ήταν παρούσα στη συνάντηση έχει πιάσει τον κ. Γουάλας να λέει γελώντας στους στρατιώτες: «Θα είναι ένας πολυάσχολος στρατός. Δυστυχώς έχουμε έναν πολυάσχολο αντίπαλο τώρα με τον Πούτιν, που έχει αποβλακωθεί εντελώς».

Ο κ. Γουάλας, πρώην αξιωματικός του συντάγματος των Σκωτσέζων Φρουρών, σχολίασε επίσης ότι ήταν το σύνταγμα αυτό που είχε «κλωτσήσει στον πισινό» τις δυνάμεις του τσάρου Νικολάου του 1ου στον πόλεμο της Κριμαίας το 1853.«Μπορούμε πάντα να το ξανακάνουμε», έσπευσε να συμπληρώσει δύο φορές ο Βρετανός υπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο τσάρος «είχε κάνει το ίδιο λάθος με τον Πούτιν, δεν είχε φίλους, δεν είχε συμμαχίες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments