Κόσμος

Λαβρόφ: Μετά την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» η… σειρά της Ιρλανδίας

Λαβρόφ: Μετά την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» η… σειρά της Ιρλανδίας

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να παρουσιάσει την εισβολή στην Ουκρανία ως εκστρατεία αποκατάστασης της δημοκρατικής τάξης, επιχείρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Μετά τη βόμβα μεγατόνων που εξαπέλυσε προ ημερών για την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», αναφερόμενος στα κατεχόμενα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χρησιμοποίησε τώρα και την Ιρλανδία, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την στρατιωτική επέμβαση της χώρας του στην Ουκρανία.

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να παρουσιάσει την εισβολή στην Ουκρανία ως εκστρατεία αποκατάστασης της δημοκρατικής τάξης, επιχείρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντησή του με τους φιλορώσους ηγέτες του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ.

Απέρριψε τις δηλώσεις Ζελένσκι

Είπε ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να καταλάβει την Ουκρανία αλλά θέλει να είναι ανεξάρτητη και πως δεν «βλέπει» πιθανότητα αναγνώρισης της κυβέρνησης Ζελένσκι ως δημοκρατικής. Πρόσθεσε ότι στόχος της Μόσχας είναι να επιτρέψει στους Ουκρανούς να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους.

«Ο πρόεδρος Πούτιν έλαβε την απόφαση για αυτήν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης, αποναζιστικοποίησης, για να απελευθερωθούν από αυτήν την καταπίεση, οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ελεύθερα το μέλλον τους», τόνισε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος διπλωμάτης απέρριψε τις δηλώσεις του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του και πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά.

Η αγγλική γλώσσα…

Κατηγόρησε τους διπλωμάτες της δύσης ότι απέρριψαν όλες τις προσπάθειες για να βρεθεί κοινός τόπος με βάση τις ρωσικές προτάσεις για την Ουκρανία και διερωτήθηκε τι θα έκαναν εάν στην Ιρλανδία απαγορευόταν η αγγλική γλώσσα.

Όλες αυτές οι συγκρούσεις, τόνισε ο Λαβρόφ, έχουν ως στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης χωρίς στοιχεία νεοναζί και μιλιταρισμού.

Ιρλανδική αντίδραση

Αντιδρώντας άμεσα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι απάντησε «μην βάζετε την Ιρλανδία στη διαμάχη προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τον αδικαιολόγητο πόλεμο.

»Η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα παράδειγμα πώς δύο χώρες, με ένα δύσκολο παρελθόν, βρήκαν έναν τρόπο να διαμορφώσουν και να διατηρήσουν μια ειρηνευτική διαδικασία, διασφαλίζοντας την απουσία βίας».

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο