Διεθνή

Ουκρανία: Το «Φάντασμα του Κιέβου» και άλλες viral ιστορίες πολέμου που συγκινούν[vid]

Ουκρανία: Το «Φάντασμα του Κιέβου» και άλλες viral ιστορίες πολέμου που συγκινούν[vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram - Daily Mail

Βροχή τα tweets με τις ανθρώπινες ιστορίες του πολέμου. Ιστορίες αγωνίας, θλίψης, αλλά και κουράγιο, που συγκινούν τον κόσμο και εμψυχώνουν, τον άγρια δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, που βάλλεται για τρίτη ημέρα από τη Ρωσία.

Έντονα συναισθήματα προκαλούν τα video με ανθρώπινες ιστορίες, που μέσα στη φρίκη του πολέμου, που μαίνεται στην Ουκρανία συγκλονίζουν και συγκινούν. Και καθώς ζούμε στην εποχή των social media είναι ακριβώς αυτές οι ιστορίες που γίνονται viral, που συγκινούν, αλλά και εμψυχώνουν τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Η γυναίκα που μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της χώρας

Θλίψη και συγκίνηση προκαλεί ένα video που δημοσίευσε το πρωί του Σαββάτου η Daily Mail με μια γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία μαζεύει τα συντρίμμια από τα παράθυρα του σπιτιού της – που έγιναν θρύψαλα στους βομβαρδισμούς – ενώ τραγουδάει τον εθνικό ύμνο της χώρας της, που βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Η κατοικία της γυναίκας, βρισκόταν σε μία από τις 33 κατοικημένες περιοχές που, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, βομβαρδίστηκαν από τη Ρωσία μέσα σε μόλις 24 ώρες από την εισβολή.

View this post on Instagram

A post shared by Daily Mail (@dailymail)

Ραγίζει καρδιές 21χρονος στρατιώτης που κλαίει φοβισμένος για την οικογένεια του

Ακόμη ένα σπαρακτικό video από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ένας 21χρονος Ουκρανός στρατιώτης που αισθάνεται τρομοκρατημένος και φοβισμένος για την οικογένεια του.

Ο Ουκρανός στρατιώτης με δάκρυα στα μάτια συνομιλεί με τον ανταποκριτή του Sky, Alex Rossi, και λέει: «Από το χωριό μου, πάνε εδώ στο Κίεβο. Είναι πολύ τρομακτικό, πήρα τους γονείς μου, είναι πολύ φοβισμένοι. Οι εχθροί είναι ήδη στο χωριό. Υπάρχουν τανκς και βαριά οχήματα και όπλα, ελπίζω να είναι καλά».

Το «Φάντασμα του Κιέβου» – Viral o πιλότος που καταρρίπτει σειρά ρωσικών μαχητικών

Έναν υπερήρωα των αιθέρων που ευθύνεται για καταρρίψεις ρωσικών αεροσκαφών προβάλλουν οι χρήστες των social media στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αναρτήσεις, ο δυναμικός Ουκρανός πιλότος μαχητικού αεροσκάφους MIG-29, κατά την ενεργό του δράση στις δύο αυτές ημέρες της ρωσικής εισβολής, έχει καταρρίψει ήδη 6 ρωσικά αεροσκάφη.

Ένας θρυλικός πιλότος

Οι χρήστες στο διαδίκτυο έχουν αναγάγει σε μύθο, το «Φάντασμα του Κιέβου» όπως τον αποκαλούν και μιλούν για εκείνον συνεπαρμένοι, με λόγια θαυμασμού.

Άγνωστο παραμένει αν ο ήρωας είναι υπαρκτό ή όχι πρόσωπο. Πάντως είναι βέβαιο πως ο ιπτάμενος άσος έγινε αμέσως ένα σύμβολο αντίστασης της Ουκρανίας και πως αναπτερώνει το ηθικό των Ουκρανών σε αυτό τον άνισο πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία.

Ο πιλότος έχει γίνει Viral στο Twitter και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να σχολιάζουν: «Γενναίος Ουκρανός πιλότος καταρρίπτει ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος»

«Eίναι ένας πραγματικός ήρωας για την Ουκρανία!», σχολιάζει χρήστης στο Tweeter.

«Το πραγματικό όνομα είναι Samuyil Hyde, ένας 36χρονος που αναγνωρίστηκε ως ο πιλότος Mig-29», γράφει ένας άλλος χρήστης. Σύμφωνα με ανάρτηση, το «Φάντασμα του Κιέβου» κατέρριψε δύο SU-35, ένα SU-27, ένα MIG-29 και δύο SU-25.

Και τα Tweet πέφτουν βροχή. Δυστυχώς όπως και οι βόμβες στην άγρια δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments