Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγριος τσακωμός Λαβρόφ με δημοσιογράφο του CNN

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγριος τσακωμός Λαβρόφ με δημοσιογράφο του CNN

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου ζήτησε τον λόγο, αλλά ο Λαβρόφ αρνήθηκε, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι "μολύνθηκε" από αγένεια επειδή βρίσκεται στην Ουκρανία

Με την εισβολή στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, φαίνεται πως κάτι δεν πάει και πολύ καλά με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος “αρπάχτηκε” με δημοσιογράφο του CNN.

Ο Μάθιου Τσανς ζήτησε το λόγο, αλλά δεν του δόθηκε, με τον Λαβρόφ να σχολιάζει ότι ο δημοσιογράφος “βρίσκεται στην Ουκρανία και μολύνθηκε από αγένεια”!

“Είμαι στο Κίεβο και δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις. Θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι το σχέδιο σας”, επέμεινε ο δημοσιογράφος του CNN, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να απαντά εκνευρισμένος: “Μάθιου σώπασε. Δεν σου δόθηκε ο λόγος. Αν είσαι στην Ουκρανία και ξέχασες τους τρόπους σου δεν μας αφορά”.

Σε ένα γενικότερο ωστόσο πλαίσιο η ρωσική πλευρά εμφανίζει έναν εκνευρισμό που συχνά οδηγεί σε παραλογισμό.

Όπως όταν η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κα Ζαχάροβα ερωτηθείσα σχετικά με τη συμμετοχή, κατόπιν πρόσκλησης, των Σουηδία και Φινλανδία στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ, απείλησε ότι αν οι δύο αυτές χώρες ενταχθούν στη βορειοατλαντική Συμμαχία, τότε η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει.

Πάντως η Φινλανδή πρωθυπουργός Sanna Marin δήλωσε ότι η χώρα της θα είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ «αν το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας οξυνθεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments