Οδηγός

Έκτακτο επίδομα: Για ποιους “κλείδωσαν” τα 300 ευρώ

Έκτακτο επίδομα: Για ποιους “κλείδωσαν” τα 300 ευρώ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Έκτακτο επίδομα: Έκτακτο επίδομα όπως είχε δοθεί και τα Χριστούγεννα εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση και το Πάσχα.

Έκτακτο επίδομα όπως είχε δοθεί και τα Χριστούγεννα εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση και το Πάσχα. Σκοπός είναι να δοθεί μία οικονομική βοήθεια που θα φτάνει ως και τα 300 ευρώ σε μία σειρά από ευπαθείς ομάδες, που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο τις συνέπειες της ακρίβειας.

Tο επίδομα θα δοθεί ενόψει Πάσχα σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους σε οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά, όπως χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Έκτακτο επίδομα: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

Στους δικαιούχους αναμένεται να ενταχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Για τη χορήγηση του επιδόματος θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και περιουσιακά, ενώ θα ληφθεί υπόψιν το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2020 – όπως αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του 2021, ενώ για τα περιουσιακά στοιχεία θα ληφθούν υπόψιν οι παλαιές αντικειμενικές αξίες.

Σοφία Χύτου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σοφία Χύτου
Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με εμπειρία σε ΜΜΕ, τηλεόραση,ραδιόφωνο, εφημερίδα και digital μέσα. Εξειδίκευση σε πολιτική ανάλυση και συντονισμό πολιτικού ρεπορτάζ. Σπουδές στη Κοινωνική Διοίκηση ΔΠΘ και στη Δημοσιογραφία, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην επικοινωνία.