Οικονομία

SWIFT Ρωσία: “Έρχεται” αποκλεισμός της Ρωσίας – Ποια η θέση της Ελλάδας

SWIFT Ρωσία: “Έρχεται” αποκλεισμός της Ρωσίας – Ποια η θέση της Ελλάδας
SWIFT Ρωσία: Ζήτημα ημερών θεωρεί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας την επιβολή Swift στη Ρωσία και στις συναλλαγές της.

Ζήτημα ημερών θεωρεί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας την επιβολή Swift στη Ρωσία και στις συναλλαγές της. “Το SWIFT είναι απλώς ζήτημα χρόνου, πολύ σύντομου χρόνου, ημερών”, είπε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας αυτής, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

“Είναι αρκετό; Όχι. Είναι απαραίτητο; Απολύτως. Οι κυρώσεις έχουν νόημα μόνο όταν υπάρχουν κόστη και για τις δύο πλευρές και αυτό θα στοιχίσει ακριβά”, πρόσθεσε αυτός ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ποια η θέση της Ελλάδας

Ξεκάθαρα υπέρ του αποκλεισμού της Ρωσίας από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), τάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τι είναι το Swift

Διχασμός φαίνεται πως επικρατεί ανάμεσα στις Δυτικές χώρες αναφορικά με την απειλή αποβολής της Ρωσίας από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication). Πρακτικά ο κωδικός SWIFT κάθε τράπεζας είναι μια συμπτυγμένη μορφή του ονόματος της τράπεζας και παρέχει πληροφορίες τόσο για την ονομασία όσο και για την τοποθεσία της τράπεζας. Ο κωδικός αυτός είναι διεθνής, μοναδικός και έχει στάνταρ μορφή για αυτό και χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση τραπεζών κατά την συναλλαγή.

Το SWIFT code, εκτός από τις μεταφορές χρημάτων μεταξύ των τραπεζών για πληρωμές, χρησιμοποιείται και για την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των τραπεζών. Εποπτεύεται από την κεντρική τράπεζα του Βελγίου και εκπροσώπους κεντρικών τραπεζών από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες. Παρέχει ασφαλή μηνύματα σε περισσότερα από 11.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες, σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments