Πολιτική

Τουρκία: Ενοχλήθηκε ο Τσαβούσογλου από την κριτική Δένδια

Τουρκία: Ενοχλήθηκε ο Τσαβούσογλου από την κριτική Δένδια
Μέσω Twitter απάντησε στην κριτική του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Δένδια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου,

Επίθεση στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών εξαπέλυσε ο Τούρκος ομόλογος του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσω Twitter για την κριτική που άσκησε ο Νίκος Δένδιας κατά της Τουρκίας, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

«Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην #Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τόσο λυπηρό!» αναφέρει στην ανάρτησή του, όπου έχει και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Οι δηλώσεις Δένδια που ενόχλησαν την Άγκυρα

«Μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σε κάθε περίπτωση «έχουν γνώση οι φύλακες. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα οδηγήσουν την Τουρκία να αναλογιστεί τη σημασία που έχει η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η εδραίωση πραγματικών συμμαχικών σχέσεων στην περιοχή.

«Από κάτι τέτοιο, μόνο όφελος θα είχε ο τουρκικός λαός και η σημαντική μερίδα της τουρκική κοινωνίας, που προσβλέπει και σήμερα στην ευρωπαϊκή της προοπτική» προσέθεσε ο κος Δένδιας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments