Ελλάδα

Ουκρανία: Δύο C-130 με οπλισμό από την Ελλάδα – Δύο cargo με ανθρωπιστική βοήθεια

Ουκρανία: Δύο C-130 με οπλισμό από την Ελλάδα – Δύο cargo με ανθρωπιστική βοήθεια

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Για λόγους ασφαλείας είναι απόρρητα τα σημεία προσγείωσης των αεροσκαφών της ελληνικής αποστολής. Το μόνο που είναι η γνωστό είναι πως αναμένεται ότι θα προσγειωθούν στην Πολωνία, χωρα όμορη της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας. 

Περί τη 13:30 απογειώθηκε και το δεύτερο C-130 από την Ελευσινά, για να μεταφέρει αμυντικό εξοπλισμό και βοήθεια στην Ουκρανία.  Με δύο cargo αεροπλάνα αποστέλλεται και ανθρωπιστική βοήθεια που αναχωρεί με τη συνοδεία του Νίκου Χαρδαλιά. Πρόκειται για κουβέρτες, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

Πρέπει να σημειωθεί πως για λόγους ασφαλείας είναι απόρρητα τα σημεία προσγείωσης των αεροσκαφών της ελληνικής αποστολής. Το μόνο που είναι η γνωστό είναι πως αναμένεται ότι θα προσγειωθούν στην Πολωνία, χώρα όμορη της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας.

Συνοδεία Χαρδαλιά η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία – Δύο cargo απογειώνονται στις 16:00

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά, τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα.

Επίσης εντός της ημέρας θα αποσταλεί με δύο αεροπλάνα cargo και ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.   Η εντολή για την προετοιμασία της αμυντικής και της ανθρωπιστικής βοήθειας είχε δοθεί από Μαξίμου εδώ και δυο μέρες

Σε ό,τι αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια, πρόκειται για  το ιατροφαρμακευτικό  υλικό που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και επιπλέον φάρμακα, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στις 12:40 απογειώθηκε από την Ελευσίνα το πρώτο C-130 με αμυντικό υλικό  για τα πολωουκρανικά σύνορα. Εντός μίας ώρας αναμένεται να απογειωθεί και το δεύτερο από την Ελευσινά.  Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να αναχωρήσει στις 16:00 από το «Ελ. Βενιζέλος».

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία. Με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, αποστέλλει το μεσημέρι της Κυριακής αμυντικό υλικό με δυο C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments