Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα κινητά κρεματόρια των Ρώσων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα κινητά κρεματόρια των Ρώσων
"Κινητά" αποτεφρωτήρια έχουν οι ρωσικές δυνάμεις σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο

Με τον εφιάλτη του πολέμου ζει τις τελευταίες ημέρες η Ουκρανία, όπου σχεδόν καθημερινά οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές. Στο στόχαστρο των Ρώσων, βρίσκονται η πρωτεύουσα Κίεβο και η 2η μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει περίπου 4.300 στρατιώτες κατά την εισβολή τους, ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι σε διαδικασία αποσαφήνισης.

Η ίδια έκανε λόγο και για τις απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων, μιλώντας για 146 άρματα μάχης, 27 αεροσκάφη και 26 ελικόπτερα, που έχουν χαθεί.

Κινητά αποτεφρωτήρια για Ρώσους στρατιώτες

Την ίδια ώρα, η Μόσχα φαίνεται να διαθέτει και φορτηγά αποτέφρωσης για να καίει τους νεκρούς στρατιώτες της.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τα κινητά κρεματόρια της Ρωσία και αφήνει αιχμές πως τα χρησιμοποιεί για να αποκρυφθεί ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του πολέμου.

«Αν ήμουν στρατιώτης και ήξερα ότι οι στρατηγοί μου είχαν τόσο λίγη πίστη σε μένα που με ακολουθούσαν στο πεδίο της μάχης με ένα κινητό κρεματόριο, ή ήμουν μητέρα ή πατέρας ενός γιου, που πιθανώς βρίσκονταν στη μάχη και η ρωσική κυβέρνησή σκέφτεται ότι ο τρόπος για να καλυφθούν οι απώλειες ήταν ένα κινητό κρεματόριο, θα ανησυχούσα βαθιά», τόνισε στην εφημερίδα ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας.

Και πρόσθεσε: «Τα κινητά κρεματόρια είναι μάλλον όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ρωσικό καθεστώς».

Δείτε το βίντεο

Σε εξέλιξη αποστολή ελληνική βοήθειας στην Ουκρανία

Η μία μετά την άλλη, ευρωπαϊκές χώρες αποστέλλουν βοήθεια στην Ουκρανία, εξοπλιστική και ανθρωπιστική. Η Ελλάδα έστειλε δύο C130, τα οποία μεταφέρουν αμυντικό εξοπλισμό, κουβέρτες, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

Πρέπει να σημειωθεί πως για λόγους ασφαλείας είναι απόρρητα τα σημεία προσγείωσης των αεροσκαφών της ελληνικής αποστολής. Το μόνο που είναι η γνωστό είναι πως αναμένεται ότι θα προσγειωθούν στην Πολωνία, χώρα όμορη της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , υπό το πρίσμα και των τελευταίων εξελίξεων με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία. Με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, αποφάσισε την αποστολή του αμυντικού εξοπλισμού και την ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments