Αθλητισμός

Μπουφόν: Ανανέωσε το συμβόλαιό του στην Πάρμα

Μπουφόν: Ανανέωσε το συμβόλαιό του στην Πάρμα
Μπουφόν: Αν και ο ίδιος έχει ήδη συμπληρώσει τα 44 του, έχει ως στόχο να συνεχίσει και μάλιστα για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα.

Ο Τζιανλουίτσι Μπουφόν αποφάσισε να συνεχίσει στην Πάρμα μέχρι το 2024. Τι και αν είναι 44 ετών, ο μεγάλος Ιταλός τερματοφύλακας δεν σταματά πουθενά και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις αποδόσεις του.

Παρότι οι Ιταλοί περίμεναν πως η φετινή χρονιά θα ήταν και η τελευταία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο 44χρονος έκλεισε και πάλι στόματα. Πώς; Ανανεώνοντας το συμβόλαιό του με την Πάρμα για ακόμα δύο χρόνια.

Όπως έγινε γνωστό, ο θρύλος της Γιουβέντους, της Πάρμα και γενικότερα του ιταλικού ποδοσφαίρου ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Πάρμα μέχρι το 2024 και έτσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι τα 46 του χρόνια.

Λίγα λόγια για τον τερματοφύλακα

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλικά-λατινικό αλφάβητο Gianluigi Buffon, γεννήθηκε 28 Ιανουαρίου 1978) είναι Ιταλός διεθνής τερματοφύλακας, που αγωνίζεται στην Πάρμα. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών.[1][2] Έχει κερδίσει 24 τρόπαια στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων εννιά τίτλων της Σέριε Α, ενός τίτλου Σέριε Β, πέντε τίτλους Κυπέλλου Ιταλίας, έξι τίτλους Σούπερ Κυπέλλου Ιταλίας, έναν τίτλο Κυπέλλου UEFA, έναν τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ένα τίτλο Λιγκ 1.

Μετά από 17 χρόνια παρουσίας στη Γιουβέντους, έμεινε ελεύθερος τον Ιούνιο του 2018. Παρόλα τα σενάρια που ήθελαν να αποσύρεται από την ενεργό δράση, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Με την Παρί κέρδισε το Πρωτάθλημα Γαλλίας το 2019. Στις 5 Ιουνίου 2019 ανακοινώθηκε ότι δε θα συνεχίσει στη γαλλική ομάδα και έμεινε ελεύθερος, επιστρέφοντας τελικά στη Γιουβέντους. Μετά από δύο σεζόν στην ιταλική ομάδα, όπου κατέκτησε άλλο ένα πρωτάθλημα και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2020, ανακοίνωσε ότι ο κύκλος του στη Γιουβέντους έκλεισε οριστικά με το φινάλε της σεζόν 2020–21. Ο Μπουφόν το καλοκαίρι του 2021 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Πάρμα και επέστρεψε στην πρώτη του ομάδα μετά από είκοσι χρόνια.

Κατέχει το ρεκόρ για τα πιο καθαρό παθητικό της Σέριε Α και την εθνική ομάδα της Ιταλίας. Κατέχει, επίσης, το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια χωρίς να δεχτεί γκολ στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος: σε πάνω από 12 αγώνες πρωταθλήματος δεν είχε δεχτεί γκολ, για 974 συνεχόμενα λεπτά κατά τη διάρκεια της σεζόν 2015–16, καθώς και έχοντας επιτύχει τα περισσότερα ματς (10) διαδοχικά χωρίς να δεχτεί τέρμα, στην ίδια χρονιά. Είναι, επίσης, ένας από τους δέκα παίκτες με τις περισσότερες επίσημες εμφανίσεις στην καριέρα τους (κατάλογος ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες επίσημες εμφανίσεις) με πάνω από 1.100.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments