Οικονομία

Ουκρανία: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να εκτιναχθεί ξανά πάνω από 100 δολάρια λόγω SWIFT

Ουκρανία: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να εκτιναχθεί ξανά πάνω από 100 δολάρια λόγω SWIFT

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ουκρανία: Μια έκκληση δυτικών συμμάχων το Σάββατο έγινε για να διασφαλίσει ότι οι ρωσικές τράπεζες από το σύστημα κεφαλαίων SWIFT είναι επιρρεπείς να ανεβάσουν τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Μια έκκληση δυτικών συμμάχων το Σάββατο έγινε για να διασφαλίσει ότι οι ρωσικές τράπεζες από το σύστημα κεφαλαίων SWIFT είναι επιρρεπείς να ανεβάσουν τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι ως κινδύνους με την αγορά και την πώληση ρωσικού πετρελαίου να εκτινάσσονται, αναφέρουν οι αναλυτές.

Οι ρωσικές εξαγωγές όλων των εμπορευμάτων, από πετρέλαιο και μέταλλα έως σιτηρά, θα διαταραχθούν σοβαρά από τις ολοκαίνουργιες κυρώσεις της Δύσης, δήλωσαν έμποροι και αναλυτές. Τουλάχιστον 10 έμποροι πετρελαίου και εμπορευμάτων, οι οποίοι μίλησαν σσε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία δήλωσαν ότι οι ροές ρωσικών εμπορευμάτων προς τη Δύση θα διακοπούν σοβαρά ή θα σταματήσουν για ημέρες, αν όχι εβδομάδες, έως ότου διαπιστωθεί η αναγνωσιμότητα στις εξαιρέσεις.

Πως κινήθηκε το πετρέλαιο

Το τελικό κόστος του πετρελαίου εκτινάχθηκε πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με το Brent να αυξάνεται πάνω από τα 105 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τα μέσα του 2014. Οι τιμές μειώθηκαν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι μέχρι την Παρασκευή.

Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν περιορισμούς στα παγκόσμια αποθέματα του ρωσικού κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, αποσκοπούν στο να σταματήσουν τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει 630 δισεκατομμύρια δολάρια σε διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για την εισβολή στην Ουκρανία και να υπερασπιστεί το βυθισμένο ρούβλι. Ένας αμερικανός αξιωματούχος έδωσε εντολή στους δημοσιογράφους ότι εάν μια από τις πολλές τράπεζες ελαχιστοποιήσει το SWIFT πρέπει να πληρώσει προμήθεια με ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στο εξωτερικό της Ρωσίας, αναμφίβολα θα θέλει να χρησιμοποιήσει ένα κινητό τηλέφωνο ή μια συσκευή φαξ. Η Ιαπωνία δήλωσε την Κυριακή ότι θα μπορούσε να είναι μέρος διαφορετικών δυτικών συμμάχων στο μπλοκάρισμα ασφαλών ρωσικών τραπεζών στο παγκόσμιο σύστημα προμηθειών SWIFT.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments