Πολιτική

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η χώρα μας είναι με αυτόν που θίγεται

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η χώρα μας είναι με αυτόν που θίγεται
Ανδρέας Κατσανιώτης: Στην απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στην απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης. Ο αρμόδιος υφυπουργός επεσήμανε ότι «Δεν μπορεί να υπάρξει ουδετερότητα. Ο θύτης με το θύμα δεν είναι το ίδιο. Η Ελλάδα συντάσσεται με την φιλελεύθερη δημοκρατία και τον Δυτικό πολιτισμό».

Ο κ. Κατσανιώτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» τόνισε πως «Δεν υπάρχει ουδετερότητα και δεν πρέπει να υπάρξει ουδετερότητα. Ο θύτης και το θύμα δεν είναι το ίδιο. Η χώρα μας είναι με αυτόν που θίγεται. Με μια ελεύθερη χώρα που δέχεται εισβολή από τους Ρώσους. Η χώρα μας συντάσσεται, όπως όλη η ΕΕ, με την Ουκρανία». Ανδρέας Κατσανιώτης: Οι αποζημιώσεις στη Δυτική Ελλάδα θα δωθούν γρήγορα

Για τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την στάση της αντιπολίτευσης που διαφώνησε με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, σημείωσε ότι «είναι τραγικό αυτό που κάνει η αντιπολίτευση. Είναι απαράδεκτο να προσπαθεί κανείς να ξεπλύνει αυτό που κάνει η Ρωσία μέσω μιας δήθεν ουδετερότητας. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνταχθούμε με το Δυτικό, φιλελεύθερο μέτωπο που δεν θέλει αλλαγή συνόρων. Και αυτή η υποχρέωση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε ότι έχουμε μια γείτονα χώρα η οποία εμφανίζεται ως αναθεωρητική δύναμη». 

Για τη στάση της Ε.Ε. και των ΗΠΑ

Σχετικά με την στάση της Ε.Ε. και των ΗΠΑ ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε «Το ευχάριστο είναι πως βλέπουμε την ανασύσταση του Δυτικού μετώπου, του μετώπου της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, των αξιών και των κατακτήσεων του Δυτικού πολιτισμού. Επίσης, βλέπουμε και την αρχή μιας προσπάθειας για αυτό που αποκαλούμε ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομίας. Την ανάγκη της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ είχαν τονίσει αρκετοί ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτά αποτελούν τα κέρδη μέσα από αυτόν τον ζόφο που ζούμε», ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «πολλοί κατηγορούν την Ευρώπη ότι αργεί να πάρει αποφάσεις. Ξέρετε, όμως, ότι οι Δημοκρατίες απαιτούν χρόνο απόφασης. Δεν είναι δικτατορίες. Αλλά, στην προκειμένη περίπτωση η Ευρώπη δεν άργησε. Έλαβε γρήγορα μέτρα και προς όλες τις κατευθύνσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments