Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος για Ρωσία: Η επίθεση της στρέφεται κατά της Ευρώπης

Νίκος Παναγιωτόπουλος για Ρωσία: Η επίθεση της στρέφεται κατά της Ευρώπης
Νίκος Παναγιωτόπουλος για Ρωσία: Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, σε τηλεδιάσκεψη Υπουργών Αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά  με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, σε τηλεδιάσκεψη Υπουργών Αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά  με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. “Η επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, στρέφεται επίσης κατά της Ευρώπης και του ελεύθερου κόσμου. Εκτός από κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ασφάλειας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός.

“Η Ελλάδα καταδικάζει τις αναθεωρητικές ενέργειες της Ρωσίας που στρέφονται κατά της εδαφικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και ανεξαρτησίας ενός κράτους και τη βία, που στοιχίζει τη ζωή πολλών αθώων ανθρώπων. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο των Ουκρανών που μάχονται για την Πατρίδα τους, ενώ καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών αμάχων, μεταξύ των οποίων και δέκα μελών της Ελληνικής Κοινότητος στη Μαριούπολη” τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τη βοήθεια της Ελλάδας στην Ουκρανία

“Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην ΕΕ, και δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, παρείχε αμυντικό υλικό, ιατρικές προμήθειες και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια. Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία καθιστά επιτακτική την ανάγκη η παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της, διότι στην ουκρανική κρίση δοκιμάζονται πολλά πράγματα: Τα όρια του Διεθνούς Δικαίου, η ισχύς και ο σεβασμός των Συνθηκών, αλλά και το ίδιο το δικαίωμα των κρατών να ζουν ελεύθερα. Για πρώτη φορά, η Ε.Ε. θα χρηματοδοτήσει την αγορά και την παράδοση όπλων και άλλης βοήθειας για ενίσχυση της ανθεκτικότητας μιας χώρας που δέχεται επίθεση. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε την έκδοση των δύο αποφάσεων του Συμβουλίου σχετικά με τα μέτρα βοήθειας” ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments