Πολιτισμός

Η Εθνική Όπερα της Ουάσιγκτον θα εξερευνήσει μνημεία στο «Written in Stone»

Η Εθνική Όπερα της Ουάσιγκτον θα εξερευνήσει μνημεία στο «Written in Stone»
Στην εναρκτήρια παρουσίαση θα παρουσιαστεί η διάσημη mezzo-soprano J’nai Bridges και ο υποψήφιος για Grammy βαρύτονος Rod Gilfry, με την παράσταση να διαρκεί έως τις 25 Μαρτίου.

Στις 5 Μαρτίου 2022, το Κέντρο Κένεντι θα παρουσιάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του «Written in Stone» της Εθνικής Όπερας της Ουάσινγκτον. Αυτή η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται κατά την 50η επετειακή σεζόν του κέντρου, αποτελείται από έναν πρόλογο και τρεις μονόπρακτες όπερες που εξερευνούν την έννοια των μνημείων μέσα από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Το έργο παραγγέλθηκε από το WNO από τα καλλιτεχνικά ζευγάρια των Alicia Hall Moran και Jason Moran, Kamala Sankaram και A.M. Homes, Marc Bamuthi Joseph και Carlos Simon, και Huang Ruo και David Henry Hwang

Στην εναρκτήρια παρουσίαση θα παρουσιαστεί η διάσημη mezzo-soprano J’nai Bridges και ο υποψήφιος για Grammy βαρύτονος Rod Gilfry, με την παράσταση να διαρκεί έως τις 25 Μαρτίου.

Ο πρόλογος, «Chantal», συλλαμβάνεται ως μια συνομιλία μεταξύ ενός τοπογράφου και ενός μνημείου, καθώς η Alicia και ο Jason Moran εξερευνούν τη σημασία της μνήμης.

Το «The Rift», του Huang Ruo, εμβαθύνει σε διαμάχες σχετικά με το Μνημείο Βετεράνων του Βιετνάμ. Το «Rise», των Sankaram and Homes, αποτίει φόρο τιμής στο Μνημείο Πορτραίτου του 1921, το οποίο απεικονίζει τις κορυφαίες σουφραζίστριες Lucretia Mott, Elizabeth Cady Stanton και Susan B. Anthony.

Η τελευταία όπερα, «It All Falls Down», του Carlos Simon, ακολουθεί έναν μαύρο πατέρα και γιο καθώς βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές σε μια συγκέντρωση γάμου ομοφύλων

«Ένα μνημείο είναι απόδειξη αυτού που εκτιμούμε και, ως σχετικά νέα χώρα, οι αξίες μας είναι ένα έργο σε εξέλιξη», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του WNO Francesca Zambello σε επίσημη δήλωση τύπου. «Συχνά σκεφτόμαστε ένα μνημείο ως κάτι στατικό, αλλά κάθε άτομο που πλησιάζει ένα μνημείο φέρνει τη δική του ιστορία στη συνάντηση.

Το Κέντρο Κένεντι είναι ένα μνημείο στο οποίο λέμε ιστορίες όλη την ώρα σε κάθε χώρο, επομένως είναι πραγματικά ένα ζωντανό μνημείο, που εξελίσσεται και αλλάζει συνεχώς. Για το «Written in Stone», συγκεντρώσαμε μια διαφορετική ομάδα δημιουργών και τους ζητήσαμε να σκεφτούν πώς μερικά από τα μνημεία της Ουάσιγκτον, DC, που είχαν ανεγερθεί στο παρελθόν, τους μιλούν σήμερα. Τι ιστορίες μπορούν να πουν για το παρελθόν μας, το παρόν μας, το μέλλον μας σε εξέλιξη;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments