Αθλητισμός

ΑΕΚ: Συμφώνησε με Φαντ Σχιπ!

ΑΕΚ: Συμφώνησε με Φαντ Σχιπ!
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΚ φέρεται να έφτασε σε συμφωνία με τον Τζον Φαντ Σχιπ για προπονητή της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Novasports.gr η ΑΕΚ φέρεται να έφτασε σε συμφωνία με τον Τζον Φαντ Σχιπ για την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας! Aπομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί και τυπικά το deal με τον Ολλανδό τεχνικό, και αφορούν τη διάρκεια του συμβολαίου και συγκεκριμένα το +1 χρόνο που επιθυμεί ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας .Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται οριστικές εξελίξεις στην Ένωση όσον αφορά το μέλλον του Αργύρη Γιαννίκη και τη διάδοχη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία.

Λίγα λόγια για εκείνον

Ο Φαν΄τ Σιπ γεννήθηκε στο Φορτ Σεντ Τζον της Βρετανικής Κολομβίας και μεγάλωσε στο Πάουελ Ρίβερ, όπου έπαιξε ποδόσφαιρο νέων στη μικρή κοινότητα, πριν η οικογένειά του μετακομίσει στην Ολλανδία το 1972. Ο Φαν΄τ Σιπ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ακαδημία νέων του Άγιαξ. Έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το Δεκέμβριο του 1981, περνώντας τις επόμενες 11 σεζόν με τον Άγιαξ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγινε πρωταθλητής Ολλανδίας το 1982, 1983, 1985 και 1990 και κυπελλούχος Ολλανδίας το 1983, 1986 και 1987. Βοήθησε επίσης τον Άξιαξ να κερδίσει το Κύπελλο Κυπελλούχων 1986-87 και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1991-1992. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από τον Άγιαξ, αγοράστηκε από την ιταλική Τζένοα, στην οποία αγωνίστηκε τέσσερις σεζόν πριν τερματίσει τη σταδιοδρομία του. Βοήθησε το σύλλογο να κερδίσει το Αγγλοϊταλικό Κύπελλο του 1996.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Φαν΄τ Σιπ, μέλος της Εθνικής Ολλανδίας U19 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 1983, είχε 41 συμμετοχές και 2 γκολ με την Εθνική Ολλανδίας. Το ντεμπούτο του έγινε εναντίον της Σκωτίας τον Απρίλιο του 1986 και ο τελευταίος του αγώνας ήταν ένας προκριματικός αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εναντίον της Λευκορωσίας τον Ιούνιο του 1995. Εμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Κυπέλλου του 1990 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1992.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments