Ελλάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κάθε δέκα λεπτά έσκαγε μια βόμβα στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κάθε δέκα λεπτά έσκαγε μια βόμβα στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Η μαρτυρία Έλληνα που ταξίδεψε στην Ουκρανία για δουλειά και εγκλωβίστηκε εκεί.

Δραματικές είναι οι εικόνες που περιέγραψε στην ΕΡΤ ο κ. Γιάννης Στασινόπουλος που πέρασε τα σύνορα φτάνοντας στη Ρουμανία μέσω Μολδαβίας κατά την επιστροφή του από το Κίεβο, όπου βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους.

Από ένα σημείο και έπειτα δεν υπήρχαν σειρήνες κάθε δέκα λεπτά έπεφτε και μια βόμβα στο Κίεβο είπε στην ΕΡΤ ο κ. Στασινόπουλος που έμενε στα περίχωρα της πόλης περίπου 25 χλμ. Βορειοανατολικά. Ο ίδιος έμεινε κλεισμένος μέσα στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης στην περιοχή και η μόνη έξοδος που πραγματοποίησε ήταν στο σουπερμάρκετ της περιοχής.

Ο κ. Στασινόπουλος περιέγραψε στην ΕΡΤ τις δυσκολίες του ταξιδιού του κατά την επιστροφή του μετά από 22 ώρες οδήγησης, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στις συνεννοήσεις του με την πρεσβεία μας εκεί, καθώς ό ίδιος από τις 17 Φεβρουαρίου είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και έλαβε οδηγία να παραμείνει στο σπίτι , ακριβώς την ίδια ημέρα, όπως είπε, που το προσωπικό της πρεσβείας αποχώρησε από την πόλη προς δυτική κατεύθυνση.

Άφησα πίσω μου πολλούς καλούς φίλους στην Ουκρανία, είπε ο κ. Στασινόπουλος. Ο ίδιος έκανε λόγο για ούρα μήκους 15χιλομέτρων στα σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας την οποία απέδωσε στην ολιγωρία των ουκρανικών Αρχών στα σύνορα. Αντίθετα εξήρε τη στάση των ρουμανικών Αρχών για την υποδοχή των ανθρώπων στα σύνορα και την ταχύτητα με την οποία διεκπεραίωναν τις διατυπώσεις για την προώθηση των ταξιδιωτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments