Πολιτική

Βασιλική Θάνου: Εισαγγελική παρέμβαση μετά το ηχητικό ντοκουμέντο

Βασιλική Θάνου: Εισαγγελική παρέμβαση μετά το ηχητικό ντοκουμέντο
Βασιλική Θάνου: Οι βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου που ακούγονται σε ηχητικό ντοκουμέντο προκάλεσαν την διπλή παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου που ακούγονται σε ηχητικό ντοκουμέντο προκάλεσαν την διπλή παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Οι αποκαλύψεις ανατέθηκαν σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου να αποφανθεί εάν υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που ανακύπτουν από το ηχητικό ντοκουμέντο η μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία σε βάρος της Βασιλικής Θάνου θα πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο και να ξεκινήσει νέα εισαγγελική έρευνα.

Το σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς που αφορούσε την ανώτατη δικαστική λειτουργό είχε αρχειοθετηθεί το 2016 από την τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α.Ζαΐρη. Ο επιχειρηματίας είχε τοποθετηθεί δημόσια τότε και είχε περιγράψει ότι δεχόταν εκβιασμό από την Βασιλική Θάνου προκειμένου να του αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, με την υπόσχεση ότι θα τον συνέδραμε στις ανοιχτές υποθέσεις που είχε με τη δικαιοσύνη.

Το δεύτερο σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς του επιχειρηματία που αφορούσε άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση, όπως τη γυναίκα επιχειρηματία που εμφανιζόταν ως μεσάζων και είχε αρχειοθετηθεί. Και αυτό το σκέλος με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ανατίθεται σε εισαγγελικό λειτουργό ώστε να αποφανθεί εάν πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο.

Σε περίπτωση που οι δύο εισαγγελείς κρίνουν ότι οι δικογραφίες πρέπει να βγουν από το αρχείο, θα ξεκινήσει νέα έρευνα για τα όσα είχε καταγγείλει ο εκλιπών επιχειρηματίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments