Focus

Ολένα Ζελένσκα: Η “άγνωστη” Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας έχει εκατομμύρια followers στο Instagram

Ολένα Ζελένσκα: Η “άγνωστη” Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας έχει εκατομμύρια followers στο Instagram
Σε μία ιστορική στιγμή η μέχρι πρότινος "άγνωστη" Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας κατέκτησε την παγκόσμια κοινότητα βγαίνοντας μπροστά και στηρίζοντας τον αγώνα του συζύγου της και του ουκρανικού λαού - Μόνος τρόπος επικοινωνίας αυτές τις δύσκολες ώρες τα κοινωνικά δίκτυα και ο λογαριασμός της στο isntagram έγινε "μέσο" αντίστασης κατά της ρωσικής εισβολής

Η Ολένα Ζελένσκα, αν και βρισκόταν από επιλογή στη σκιά του συζύγου της, βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέδειξε τον σύζυγό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έναν πρώην κωμικό ηθοποιό, σε σύμβολο αντίστασης ενός ολόκληρου λαού και ήρωα στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας πολεμώντας για την ελευθερία, ανεξαρτησία και δημοκρατία  της χώρας του.

Η Ολένα Ζελένσκα με τα εκατομμύρια ακολούθων στο instagram

Ο πρόεδρος Ζελένσκι παρέμεινε στην Ουκρανία, παρά τις προτάσεις να «αποδράσει». Μαζί του έμεινε και η Ολένα Ζελένσκα με τα δύο παιδιά τους, τη 17χρονη Ολεξάνδρα και τον 9χρονο Κύριλλο.

Κι αν στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης η άγνωστη Πρώτη Κυρία έγινε γνωστή μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, στην Ουκρανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής…

Ο λογαριασμός της στο Instagram διαθέτει εκατομμύρια ακόλουθους και αυτές τις δύσκολες ώρες είναι ο μόνος δίαυλος επικοινωνίας που έχει το προεδρικό ζεύγος, κρυμμένο στα καταφύγια για να προστατευτεί από τους βομβαρδισμούς,  με τον λαό.

Όπως όταν ανάρτησε την ουκρανική σημαία  γράφοντας: «Δε θα έχω πανικό και δάκρυα. Θα είμαι ήρεμη και σίγουρη. Τα παιδιά μου με κοιτούν. Θα είμαι δίπλα τους. Και δίπλα στον άντρα μου. Και δίπλα σε σένα».

Σε νεότερη ανάρτησή της, σχολιάζοντας τη φωτογραφία ενός νεογέννητου, που αντίκρισε ως πρώτη εικόνα ερχόμενο στη ζωή, αυτή ενός καταφύγιου, σημειώνει: «Αυτό το παιδί γεννήθηκε στο καταφύγιο βομβών του Κιέβου. Αυτό θα γινόταν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, κάτω από ειρηνικούς ουρανούς. Είναι αυτό που πρέπει να δουν τα παιδιά».

Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας

Η Ολένα Βολοντιμίριβνα Ζελένσκα είναι 44 ετών, σπούδασε αρχιτεκτονικής και είναι σεναριογράφος, ενώ και τον Δεκέμβριο 2019 συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τους 100 Ουκρανούς με την μεγαλύτερη επιρροή από το περιοδικό Focus, καταλαμβάνοντας την 30η θέση.

Στο πανεπιστήμιο γνώρισε τον Ζελένσκι, παρόλο που είχαν συναντηθεί ξανά οι δρόμοι τους στο σχολείο και είχαν κοινούς φίλους. Τότε εκείνος ήταν ένας νέος, εκκολαπτόμενος κωμικός και φοιτητής νομικής.

Στη συνέχεια, η Ζελένσκα συνέχισε να γράφει για τον κωμικό θίασο που καθιέρωσε τον σημερινό πρόεδρο στην τηλεοπτική σειρά «Υπηρέτης του λαού».

Παρά την αρχική απροθυμία της για τη συμμετοχή του Ζελένσκι στις εκλογές το 2019, τελικά οι αντιρρήσεις της κάμφθηκαν και ο σύζυγός της εξελέγη πρόεδρος με το 73% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο.

Στο μεταξύ, η Ολένα Ζελένσκα είχε εμφανιστεί στο εξώφυλλο της ουκρανικής «Vogue» τον Νοέμβριο του 2019, μιλώντας για το ότι βρέθηκε στο προσκήνιο. «Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Αλλά η νέα πραγματικότητα, το να είσαι δηλαδή Πρώτη Κυρία, απαιτεί ένα άλλο σύνολο κανόνων και προσπαθώ να συμμορφωθώ με αυτούς», είχε πει στη συνέντευξή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments