Κόσμος

Ολένα Ζελένσκα: Η άγνωστη σύζυγος του ηγέτη της Ουκρανίας

Ολένα Ζελένσκα: Η άγνωστη σύζυγος του ηγέτη της Ουκρανίας
Ολένα Ζελένσκα: H σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προτίμησε να κρυφτεί μαζί με τον σύζυγο της παρά να εγκαταλείψει την χώρα.

Η Ολένα Ζελένσκα είναι η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας ως σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αξίζει να αναφερθεί πως είναι μαζί με τον σύζυγο της στόχος της ειδικής ομάδας Wagner, η οποία βρίσκεται ήδη στο Κίεβο.

Η Ολένα, σύμφωνα με το Hollywood Life, σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο όταν γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο. Ο Ζελένσκι ήταν εκκολαπτόμενος κωμικός και φοιτητής Νομικής εκείνη την εποχή. Η Ολένα κατέληξε να γίνει συγγραφέας για έναν κωμικό θίασο που βοήθησε τον Ζελένσκι να γίνει διάσημος στην ουκρανική κωμική σειρά «Servant of the People».

Αντίθετη στην εμπλοκή Ζελένσκι στην πολιτική

Παρότι η Ολένα στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της όσο ασχολήθηκε με την υποκριτική και την κωμωδία, φαίνεται πως δεν ήταν ίδια η στάση της σχετικά με τη στήριξή της στην πολιτική του καριέρα. Στην αρχή, τουλάχιστον.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε απροσδόκητα την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της Ουκρανίας στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και γρήγορα κέρδισε την υποστήριξη σε εθνικό επίπεδο. Αλλά η Ολένα αρχικά ήταν αντίθετη στους πολιτικούς στόχους του Ζελένσκι. Φυσικά, αυτό άλλαξε με την πάροδο του χρόνου και έγινε Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας μόλις ο σύζυγός της κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις 21 Απριλίου 2019 με το 73% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο.

Στο μεταξύ, η Ολένα Ζελένσκα είχε εμφανιστεί στο εξώφυλλο της ουκρανικής «Vogue» τον Νοέμβριο του 2019, μιλώντας για το ότι βρέθηκε στο προσκήνιο. «Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Αλλά η νέα πραγματικότητα, το να είσαι δηλαδή Πρώτη Κυρία, απαιτεί ένα άλλο σύνολο κανόνων και προσπαθώ να συμμορφωθώ με αυτούς», είχε πει στη συνέντευξή της.

” Ο άντρας μου είναι πάντα στο προσκήνιο”

«Προτιμώ να μένω στο παρασκήνιο. Ο άντρας μου είναι πάντα στο προσκήνιο, ενώ εγώ νιώθω πιο άνετα στη σκιά. Δεν είμαι η ζωή του πάρτι, δεν μου αρέσει να λέω ανέκδοτα. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Ωστόσο, βρήκα τρόπους να διαχειριστώ τη δημόσια ζωή και ένας από αυτούς είναι η ευκαιρία για ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα», είχε συμπληρώσει στην ίδια συνέντευξη.

Άλλωστε, ως Πρώτη Κυρία, η Ολένα είναι παθιασμένη με τα δικαιώματα των γυναικών. Είναι εκείνη που ξεκίνησε την ένταξη της Ουκρανίας στη διεθνή πρωτοβουλία της G7 για την ισότητα των φύλων, ενώ, παράλληλα, έχει προωθήσει το Ουκρανικό Κογκρέσο Γυναικών.

Σημειώνεται ακόμη ότι η σύζυγος του Ζελένσκι ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για τη διάδοση της ουκρανικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο, τον Ιούνιο του 2020, ενώ συμμετείχε πολύ στη μεταρρύθμιση του σχολικού συστήματος διατροφής στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments