Focus

Η Anna Netrebko σπάει τη σιωπή της μετά την αποχώρηση από το Met Opera της Νέας Υόρκης λόγω του Πούτιν

Η Anna Netrebko σπάει τη σιωπή της μετά την αποχώρηση από το Met Opera της Νέας Υόρκης λόγω του Πούτιν
Για τη «μη συμμόρφωση με τους όρους Met για να αποκηρύξει την επίσημη υποστήριξή της στον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, η σοπράνο Anna Netrebko αποσύρθηκε από τις επερχόμενες συναυλίες της».

Η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, η οποία δέχεται κριτική για φερόμενο εφησυχασμό προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, θα αποσυρθεί από τις προγραμματισμένες συναυλίες της στη Met Opera της Νέας Υόρκης αυτήν την άνοιξη.

Ποιος θα την αντικαταστήσει

Για τη «μη συμμόρφωση με τους όρους Met για να αποκηρύξει την επίσημη υποστήριξή της στον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, η σοπράνο Anna Netrebko αποσύρθηκε από τις επερχόμενες συναυλίες της στο Met για το «Turandot» του Puccini τον Απρίλιο και τον Μάιο καθώς και για το Verdi’s + Don Carlos + στο την επόμενη σεζόν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Όπερα, προσθέτοντας ότι η Ουκρανή σοπράνο Liudmyla Monastyrska θα την αντικαταστήσει για την όπερα «Turandot».

«Είναι μια μεγάλη καλλιτεχνική απώλεια για το Met και για την όπερα», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Met Peter Gelb σε δήλωση. «Η Άννα είναι μια από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες στην ιστορία του Met, αλλά με τον Πούτιν να σκοτώνει αθώα θύματα στην Ουκρανία, δεν υπήρχε τρόπος να προχωρήσουμε».

Τι δήλωσε η ίδια

Η Netrebko ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποχωρεί από τη σκηνή “μέχρι νεωτέρας”.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, πήρα την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να αποσυρθώ από τις συναυλίες μέχρι νεωτέρας», είπε σε δήλωσή της.

Όμως, η σιωπή της που ακολούθησε και, ως εκ τούτου, η αποτυχία να εκδώσει μια κατηγορηματική καταδίκη οδήγησε το παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνικό ίδρυμα να δράσει.

Η απαγόρευση έχει εκδοθεί όχι μόνο για αυτή τη σεζόν της Όπερας, αλλά και για την επόμενη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments