Οικονομία

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα βάζει ανώτατο όριο στις μεταβιβάσεις χρημάτων στο εξωτερικό

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα βάζει ανώτατο όριο στις μεταβιβάσεις χρημάτων στο εξωτερικό
Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έθεσε ανώτατο όριο ποσού χρημάτων που μπορούν να μεταβιβάσουν Ρώσοι σε οικογένειες και συγγενείς στο εξωτερικό.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έθεσε ανώτατο όριο ποσού χρημάτων που μπορούν να μεταβιβάσουν Ρώσοι σε οικογένειες και συγγενείς στο εξωτερικό. Το συγκεκριμένο ανέρχεται σε 5.000 δολάρια το μήνα. Η εφημερίδα δημοσίευσε τη σχετική επιστολή της ρυθμιστικής αρχής. Οι ρωσικές αρχές έχουν λάβει μια σειρά μέτρων για να περιορίσουν τις εκροές κεφαλαίων εν μέσω των εις βάρος της Μόσχας κυρώσεων από τη Δύση που επιβλήθηκαν λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Νέες οικονομικές κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών από τις ΗΠΑ

Νέες οικονομικές κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αφορά αυτούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και των ακινήτων, συνεχίζοντας τις πιέσεις προς το στενό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι κυρώσεις αφορούν το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση εισόδου των εν λόγω Ρώσων πολιτών στις ΗΠΑ.

Στη λίστα βρίσκεται ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, χαρακτήρισε ως «κορυφαίο διάκονο της προπαγάνδας του Πούτιν». Ακόμα, στη λίστα υπάρχουν ο Αλισέρ Ουσμάνοφ, ιδιοκτήτης της μεταλλευτικής Metalloinvest και ο Νικολάι Τοκάρεφ, επικεφαλής της ενεργειακής Transneft. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης πως θα επιβάλει περιορισμούς για την ταξιδιωτική βίζα 19 Ρώσων ολιγαρχών, των οικογενειών και των συνεργατών τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments