Αθλητισμός

Μεξικό: Θλιβερά επεισόδια στο Κερετάρο – Άτλας και αναβολή της αγωνιστικής

Μεξικό: Θλιβερά επεισόδια στο Κερετάρο – Άτλας και αναβολή της αγωνιστικής
Η αναμέτρηση της Κερετάρο με την Άτλας Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό έλαβε πρόωρο τέλος στο 63ο λεπτό, μετά τα θλιβερά επεισόδια των οπαδών που ξεκίνησαν στις εξέδρες και μεταφέρθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα Μέσα από το Μεξικό, η ένταση υπήρξε που υπήρχε στις εξέδρες από την αρχή του αγώνα, ξέφυγε από κάθε έλεγχο στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν στις εξέδρες και μεταφέρθηκαν και εντός αγωνιστικού χώρου. Παράλληλα, εντός αγωνιστικού χώρου μπήκαν και αρκετοί από το κοινό, προκειμένου να αποφύγουν το… χαμό. Έτσι, η ποδοσφαιρική συνάντηση πήρε -άμεσα- τέλος. Στο γήπεδο, οι οπαδοί συνέχισαν να συμπλέκονται καθώς οικογένειες με παιδιά προσπαθούσαν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Οι παίκτες της Κερετάρο προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους οπαδούς της ομάδας, χωρίς αποτέλεσμα. Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να επιβάλλουν την τάξη και αναφέρουν πως υπήρξαν πολλοί τραυματίες από τις μάχες των οπαδών των δυο ομάδων.

Η Μεξικανική Liga ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του Μεξικού.

Όπως δήλωσαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, διαψεύδοντας φήμες στα κοινωνικά δίκτυα που κάνουν λόγο για αρκετούς θανάτους. Οι συνολικοί τραυματίες ξεπερνούν τους 20.

«Οι υπεύθυνοι για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο γήπεδο θα τιμωρηθούν υποδειγματικά», αντέδρασε ο πρόεδρος της μεξικανικής Football League, Μίκελ Αριόλα.

Ο σύλλογος της Άτλας ζήτησε σε ανακοίνωσή του να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθούν οι ευθύνες. Ο σύλλογος του Κερετάρο καταδίκασε επίσης αυτές τις πράξεις βίας στο γήπεδό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments