Πολιτική

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ζαχάροβα: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ζαχάροβα: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της
Απαράδεκτες και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

‘Αμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην προκλητική δήλωση και επίθεση της Μαρίας Ζαχάροβα, της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η οποία με ανάρτησή της, δια της ρωσικής πρεσβείας, κατηγόρησε την Ελλάδα για εκστρατεία δυσφήμισης της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις της Μαρίας Ζαχάροβα επεσήμανε πως είναι «απαράδεκτες. Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας».

Η απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

«Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.

Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες. Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας. Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση».

Είχε προηγηθεί μία πρώτη απάντηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος σημείωσε με νόημα:«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της»

Δείτε το βίντεο με την απάντηση του υπουργού

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments