Lifestyle

Αντζελίνα Τζολί: “όλοι αξίζουν την ίδια συμπόνια” λέει από την Υεμένη

Αντζελίνα Τζολί: “όλοι αξίζουν την ίδια συμπόνια” λέει από την Υεμένη
Αντζελίνα Τζολί: Ταξίδεψε στην Υεμένη για να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες, υπενθυμίζοντας στον κόσμο τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου σε όλο τον κόσμο.

Η ηθοποιός έφτασε στην Υεμένη στα πλαίσια των καθηκόντων της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ. Συγκεκριμένα ενημέρωσε τους 12.4 εκ ακολούθους της στο Instagram ότι προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Άντεν προκειμένου να συμμετάσχει σε δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR).

Τι γράφει στην ανάρτησή της

“Προσγειώθηκα στο Άντεν προκειμένου να συναντήσω οικογένειες και πρόσφυγες για το UNHCR @refugees και συμπαρασταθώ στους ανθρώπους της Υεμένης” έγραψε στην ανάρτησή της. “Θα κάνω ό,τι μπορώ περισσότερο για να επικοινωνήσω τα όσα θα διαδραματιστούν εδώ καθώς θα περνούν οι μέρες”.

“Καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη φρίκη που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία και καλούμε για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και για πρόσβαση σε παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, είμαι εδώ στην Υεμένη για να στηρίξω τους ανθρώπους που χρειάζονται απεγνωσμένα την ειρήνη. Η κατάσταση εδώ είναι μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου, με έναν πολίτη να σκοτώνεται ή να τραυματίζεται κάθε ώρα μες στο 2022. Μια οικονομία κατεστραμμένη από τον πόλεμο και περισσότερους από 20 εκ. πολίτες να εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια για την επιβίωσή τους” πρόσθεσε.

Η Τζολί που εργάζεται εδώ και καιρό ως πρέσβειρα των ανθρώπων στην Υεμένη συνέδεσε την ανθρωπιστική κρίση της χώρας με τον όλεθρο στην Ουκρανία, καλώντας την παγκόσμια κοινότητα να δείξει ευσπλαχνία και για τις δύο κρίσεις

“Αυτή την εβδομάδα ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή λόγω του φοβερού πολέμου στην Ουκρανία. Αν μαθαίνουμε κάτι από αυτή τη σοκαριστική κατάσταση είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε επιλεκτικοί για το ποιος αξίζει υποστήριξη και ποιων δικαιώματα υπερασπιζόμαστε. Όλοι αξίζουν την ίδια συμπόνια. Έπειτα από επτά χρόνια πολέμου, οι άνθρωποι της Υεμένης χρειάζονται επίσης προστασία, συμπαράσταση και πάνω απ’ όλα ειρήνη”.

Από το 2014, η Υεμένη μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο. Εκατομμύρια πολίτες υποφέρουν από την πείνα, με περισσότερους από 100.000 να έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες, που υποστηρίζονται και από βομβαρδισμούς της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments